Boaz Mauda

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Boaz Mauda
Boaz Mauda
Født23. apr. 1987Rediger på Wikidata (37 år)
Israel
Eliakim
BeskjeftigelseSanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetIsrael
Musikalsk karriere
SjangerMizrahisk musikk/etnisk musikk, akustisk
Aktive år2007–fortsatt
IMDbIMDb

Boaz Mauda (Hebraisk: בועז מעודה; født 23. april 1987) er en israelsk artist. Han vant femte sesong av talentkonkurransen Kochav Nolad (כוכב נולד‎, En stjerne er født), den israelske versjonen av Idol. Han representerte Israel i Eurovision Song Contest 2008. Forfedrene hans emigrerte fra Jemen til Israel, og han er en jemenittsk jøde (mizrahisk).

Kochav Nolad[rediger | rediger kilde]

Han ble meldt på Kochav Nolad av en venn uten å ha noen spesiell sangtrening eller kjennskap til musikkbransjen. Han vant med 50 prosent av telefonstemmene og ble øyeblikkelig signert til plateselskapet Hed Artzi.

Eurovision Song Contest 2009[rediger | rediger kilde]

Boaz ble først valgt av en komité til å representere Israel, deretter framførte han fem forskjellige sanger i en egen finale på TV. Publikum og en jury bestående av eksperter, valgte «Ke'ilu Kan» (כאילו כאן‎, Som om her), skrevet av Dana International. I Eurovision Song Contest fikk sangen den engelske tittelen «The Fire in Your Eyes», og den endte til slutt på en niendeplass.

Etter Eurovision[rediger | rediger kilde]

Hans første album ble utgitt 7. juli 2009. Det inneholdt blant annet låtene «Ke'ilu Kan», «Lacho Eli» og «Time to Pray». Albumet er, som vanlig i Israel, preget av hans etniske bakgrunn. Han spiller gitar og pleier å gjøre det når han framfører.

Etter debutalbumet har Mauda gitt ut lite musikk. Det hittil siste er singelen «Shniya Ve'od Ahat» fra 2011.

Han bor i hjembyen Elyakim.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger:
 Teapacks
med «Push the Button» 
Israel i Eurovision Song Contest
Etterfølger:
 Noa og Mira Awad
med «There Must Be Another Way»