Hopp til innhold

Blomsterdekoratør

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Blomsterbutikk»)

Blomsterdekoratør er et fag innen utdanningsprogrammet design og håndverk. Utdannelsen er to års skolegang og to år i lære. Første skoleår er vg1 design og håndverk og andre skoleåret er vg2 blomsterdekoratør. Alternativt kan man gå opp til eksamen som privatist etter minst 5 års (60 måneders) arbeidserfaring i bransjen. Fagbrevet består av en teoretisk og praktisk eksamen som går over tre (3) dager.

Blomsterbutikk.

Blomsterdekoratørfaget er et håndverksfag med få tekniske hjelpemidler. Faget har rike variasjonsmuligheter, og befatter seg i stor grad med dekorasjonsmaterialer av levende og tørt plantemateriale, blomster og planter av forskjellige slag settes sammen og benyttes til diverse formål for mennesker i ulike livssituasjoner.

Blomsterdekoratører må ha kjennskap til kunst- og stilhistorie for å kunne utføre alle fagets disipliner i riktig stilform og tilpasset de aktuelle omgivelsene. Det er nødvendig med gode kunnskaper om levende og tørt plantemateriale og andre varer som brukes i faget, for å kunne utnytte disse riktig og gi råd og veiledning ved salg. Ved bruk av levende materialer må elevene ha kunnskaper om plantenes livsbetingelser og forutsetninger for god holdbarhet.

Dyktige håndverkere kan utføre tjenester og salgsarbeid på en god måte og som forstår verdien av et godt håndverk, produktivitet og kvalitet i all produksjon.

En kjent, norsk blomsterdekoratør er Finn Schjøll

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]