Blended whisky

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
En blended whisky av merket Ballantine's.

Blended whisky, er et produkt av en blanding av forskjellige typer whiskyer og noen ganger også rent kornsprit, fargestoffer og smakstilsetninger. Det er generelt et produkt blandet av en eller flere single malt whisky av høyere kvalitet med billigere brennevin og andre ingredienser. Sprit med høy prosent og uten aldring er mye billigere å produsere enn vanlig whisky eller single malt whisky, og er ofte det blended består mest av sammen med mer høykvalitets whisky og andre ingredienser tilsatt som smakstilsetning. Dette gir et rimeligere ferdigprodukt, selv om det også finnes dyre "premium" varianter.

De fleste cocktailer og blandede drinker som inneholder whisky er laget med rimelige blended whiskyer i stedet for dyrere whiskyer, først og fremst fordi de andre ingrediensene gjør smaken til whiskyen mindre kritisk for den generelle smaken av drikken. Imidlertid øker nå serveringstedenes bruk av førsteklasses brennevin i blandede drinker for høyne inntekter, og bedre smaken.

Noen eksempler på blended whisky er Canadian Club, Canadian Mist, Jameson, Ballantine's, Seagram's Seven, Kessler Whisky, Hibiki og forskjellige Scotch whisky blended som selges under merkevaren Johnnie Walker.[1][2][3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Definition of BLENDED WHISKEY». www.merriam-webster.com (engelsk). Besøkt 11. juni 2021. 
  2. ^ «What Is the Difference Between Single Malt and Blended Whisky?». Serious Eats (engelsk). Besøkt 11. juni 2021. 
  3. ^ «Blended Whisky - The Whisky Guide» (engelsk). 27. juli 2020. Besøkt 11. juni 2021. 

Se også[rediger | rediger kilde]