Blastoise

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Blastoise
WartortleBlastoise (#009)Caterpie
Japansk navnカメックス Kamex
Utviklet fraWartortle
Utvikles tilIngen
TypeWater
Høyde1,6 m
Vekt85,5 kg
Første spillPokémon Red og Blue (Generasjon I)

Blastoise er en Pokémon fra spillene Pokémon Red og Blue. Den utvikler seg fra Squirtle og Wartortle.

Blastoise er en første generasjons pokemom i "stage 2". Det vil si den utvikler seg fra en pokemon, her "Wartortle" som er trinn 1 som utvikles av laveste nivå foruten "baby" som er basic pokemonen "Squirtle". Bulbasaur er blant annet en av de tre man kan begynne med i pokemon red og blue.

Fysiologi[rediger | rediger kilde]

Blastoise er en gigantisk, blå, tobent skilpadde. Det som skiller den mest fra vanlige skilpadder (bortsett fra fargen, størrelsen og evenen til å brøle og gå på to) er de to lukene i skallet, rett over skulderbladene. Bak disse skjuler det seg kraftige vannkanoner, som lett blåser vann gjennom stål, har en rekkevidde på flere hundre meter, og kan skyte ut flere hundre kubikkmeter vann i minuttet. Det er uklart hvor Blastoise får alt vannet fra, men Pokémon er bundet av forskjellige fysiske lover enn mennesker. Blastoise kan også snu vannkanonene inne i skallet, og rette dem nedover, noe som kan gi den voldsom fremdrift i vann. Den kan også bruke denne evnen til å hoppe, skjønt dette er sjelden nødvendig da den kan hoppe et titalls meter opp i luften fra før.

Blastoise kan også lett trekke seg inn i skallet sitt. Dette gir den enda bedre forsvar, og den kan da utnytte angrepet Skull Bash til sitt fulle potensial. Den retter da vannkanonene ut av to hull i skallet, og sender seg selv spinnende mot motstanderen i voldsom fart. Noen Blastoise velger å rette opp spinnen og ramme motstanderen med hodet først i stedet. Etter angrepet kan Blastoise være oppegående igjen på sekunder, så om den bommer og flyr forbi målet, er det ingen grunn til å føle seg tryggere. Hvis motstanderen skulle klare å blokkere begge vannkanonene, kan den også sprute ut vann gjennom munnen. I tillegg til vann kan den også skyte ut isstråler (Ice beam), energistråler (Hyper Beam), og stålkuler (Flash Cannon).

Navnet Blastoise er en sammenheng av de engelske ordene blast (skyte) og tortoise (skilpadde).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]