Blackfen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Blackfen
Blackfen
Lyndon Avenue i Blackfen
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Bexley
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Ytre London
Postkode:DA15

Blackfen er et forstadsområde og boområde i distriktet Bexley i sørøstlige London. Det ligger øst for Eltham og rett nord for Sidcup, og regnes enkelte ganger med til det området. Stedet ligger omkring 16,5 km øst-sørøst for Charing Cross.

Bebyggelsen består for det meste av boliger, hvorav de fleste er selveide. Utviklingen av det moderne Blackfen startet med salget av Danson Estate i 1922, og de fleste av husene er fra 1930-årene.

I henhold til folketellingen av 2011 har Blackfen, inkludert valgkretsen Lamorbey, en befolkning på 10 616 innbyggere.[1]

Etymologi[rediger | rediger kilde]

Stedsnavnet Blackfen betyr et svart, myrbelagt område (black = «svart» + fen = «myr»), avledet fra angelsaksiske blæc og fenn. Stedsnavnet er dokumentert som Blakewenne i 1240, og som Black Fen i 1805.[2] Jorda er mørk og fruktbar og området rundt Blackfen Road og Wellington Avenue er preget av oversvømmelser under ekstreme forhold.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Bexley Ward population 2011» Arkivert 21. oktober 2016 hos Wayback Machine., Neighbourhood Statistics. Office for National Statistics.
  2. ^ Mills, A.D. (2010): A Dictionary of London Place-Names, 2. utg., Oxford University Press, s. 26