Bjarne Isaksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bjarne Isaksen
Født1970[1]Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseMusikkpedagog, dirigent, komponist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Bjarne Isaksen (født 30. mai 1970) er en norsk musikkpedagog, dirigent og komponist. Han er oppvokst i Arnøyhamn og Skjervøy i Troms. Han studerte blokkfløyte og musikkpedagogikk ved Nordnorsk Musikkonservatorium i 1989–1992. I 2000 tok han hovedfag i musikkpedagogikk ved Musikkonservatoriet i Tromsø (da Høgskolen i Tromsø) og Norges musikkhøgskole. Han har også videreutdanning i komposisjon (Agder Musikkonservatorium) og nordisk språk og litteratur (Universitetet i Tromsø).  

Isaksen har jobbet som lærer i musikk i forskjellige skoleslag, inkludert grunnskole, ungdomsskole og kulturskole. Han var tilsatt som lektor i musikk ved Alta videregående skole, høgskolelektor ved Høgskolen i Finnmark, og fra 2007 har han vært tilsatt ved Musikkonservatoriet ved UiT–Norges arktiske universitet. Som førstelektor i musikkpedagogiske fag underviser han i emner knyttet til musikkpedagogikk, musikkdidaktikk og musikkestetikk. Isaksens faglige interesser inkluderer barn og unges rett til deltakelse i ulike musikalske kontekster, kvalitet i kulturskolen og spørsmål knyttet til musikk og kjønn. I tillegg dirigerer han Tromsø Akademiske Kvinnekor (TAKk), som han har dirigert siden 2010. Isaksen har tidligere vært dirigent og musikalsk leder for blant annet Sandøysund blandakor, Det Norske Mannskor av 1995 og Kammerpien.

Som komponist har Isaksen jobbet med en rekke ensembler og skrevet komposisjoner for blant annet kor og ulike kammerbesetninger.  

Isaksen har hatt en rekke verv i forskjellige styrer og organisasjoner som for eksempel tillitsvalgt ved UiT–Musikkonservatoriet, leder for UiTs førstelektorprogram, medlem i likestillingsutvalget ved UiT, leder for Ny Musikk i Tromsø, styremedlem i Tromsø Mållag, medlem i styringsgruppen for Nordisk nettverk for musikkpedagogisk forskning og i læreplangruppe for programfagene på de studieforberedende utdanningsprogrammene i musikk, dans, drama i Utdanningsdirektoratets 2020 arbeid med fagfornyelsen i videregående skole.

Utvalgte publikasjoner[rediger | rediger kilde]

  • Isaksen, Bjarne (2017). Kjønnet instrumentering i Eurovision Song Contest - So What? Paperpresentasjon på Cutting Edge Kulturskole, 2017-10-17
  • Isaksen, Bjarne (2014). Kunstnerlæreren - mellom det kontinuerlige og det diskontinuerlige. I: Angelo, Elin, & Kalsnes, Signe. Kunstner eller lærer? Profesjonsdilemmaer i musikk- og kunstpedagogisk utdanning. Cappelen Damm Akademisk.
  • Blix, Hilde S. & Isaksen, Bjarne (2013). Det musikkpedagogiske prosjektet Takt & Tone som praksisfellesskap. Kompetanseutvikling og deltakerbaner. Rapport. Tromsø: Munin, Universitetet i Tromsø
  • Isaksen, Bjarne (2012). «Hendes spil er fint, varmt og sikkert og hun må finde sig i foreløbig at være størst som pianistinde» Podium. FOU-magasin fra Universitetet i Tromsø, Det kunstfaglige fakultet.
  • Isaksen, Bjarne (red.) (2009). Musikk med leik. Leik med musikk. Vitenskapelig antologi. Oslo: Universitetsforlaget.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Virtual International Authority File, VIAF-ID 107861213, besøkt 26. mai 2020[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]