Bjørn Tore Hallem

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bjørn Tore Hallem
Født10. jan. 1970Rediger på Wikidata (54 år)
BeskjeftigelseFilmprodusent, filmfotograf, filmklipper Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Bjørn Tore Hallem (født 10. januar 1970) er en norsk filmprodusent og regissør. Han har jobbet i bransjen siden 1988. Han var med og startet lokal-TV i Nord-Trøndelag (Trøndersk Multimedia). Han ble ansatt som produsent/fotograf i TMM Produksjon i 1995 og har vært med å produsere i overkant av 100 naturdokumentarer (25 minutter) for TV 2. Han er nå ⅓-eier av TMM Produksjon AS sammen med Hans Petter Sundal og Dag Rune Johansen.

Bjørn Tore Hallem har fra 1995 arbeidet som fotograf, klipper, produksjonsleder og produsent for TMM Produksjon. Han har hatt ulike funksjoner som blant annet flerkameraprodusent (TVNorge), produsent (NRK Barne-TV/Drama), innslagsprodusent (TV 2, TV3, TVNorge og NRK) og oppdragsfilmprodusent for næringsliv, idrett, organisasjoner og utdanningsinstitusjoner.

Han har blant annet vært produsent på tolv episoder av Fjellgården i Trollheimen for NRK (2009) og tolv episoder av Tuva frå Tarva for NRK (2011). Han var også produsent og regissør på ti episoder av Laara & Leisa for NRK Sápmi (2014) og 10 episoder av Laara & Leisa sesong 2. Laara & Leisa er en sørsamisk dramaserie for barn. Dessuten var han produsent og regissør på dramaserien Nilam & Banden for NRK (2015).

Han har vært produsent for livsstilserien Eventyrlig oppussing for TV3/Viaplay; serien er per 2022 inne i sin åttende sesong.

Han jobber per 2022 fortsatt som daglig leder/produsent i TMM Produksjon AS på Levanger.

Familie[rediger | rediger kilde]

Bjørn Tore Hallem er bror av musiker, dramatiker og dokumentarfilmskaper Marte Hallem.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]