Bjørn Heidenstrøm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bjørn Heidenstrøm
Født15. januar 1968 (51 år)
Porsgrunn
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Norge

Bjørn Heidenstrøm (født 15. januar 1968 i Porsgrunn), også kjent som Heiden, er en tidligere norsk fotballspiller som i dag jobber i Vålerenga Fotball.

Som aktiv fotballspiller var Heiden innom moderklubben Herøya IF, Odd Grenland (i to perioder), Lillestrøm Sportsklubb, Sogndal Fotball, Drøbak/Frogn, Bærum Sportsklubb, Leyton Orient, Tollnes Ballklubb. Heidens første kamp for Leyton Orient var for øvrig Peter Shiltons 1000. kamp i det engelske ligasystemet (mot Brighton and Hove Albion).

Engasjement for fotball[rediger | rediger kilde]

20. juni 2009 begynte Heidenstrøm på en sykkeltur til Sør-Afrika, hensikten med turen var å vise at fotball kan brukes til å mobilisere for å hjelpe flyktninger. Ruten går gjennom hele Europa på sykkel, mens han i Afrika sykler og haiker. Reisen startet fra Nobels Fredssenter i Oslo og ender på Robben Island i Sør-Afrika. Heidenstrøm vil under den om lag 10 måneder lange reisen dokumentere sine opplevelser og presentere det på nett.

Bjørn Heidenstrøm har arbeidet med fotballen som knutepunkt for markedsføring, media, verdier, Soccer Against Crime, og Vålerenga Mot Rasisme.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]