Bjølsen studentby

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Bjølsen Studentby)
Hopp til navigering Hopp til søk
Bjølsen studentby
Bjølsen studentby.jpg
Høyblokken i studentbyen sett fra Lisa Kristoffersens plass
Generelt
StedMoldegata
Byggeår2003
Arkitektur
ArkitektTelje-Torp-Aasen
Beliggenhet

Bjølsen studentby er en av 15 studentbyer som Studentsamskipnaden i Oslo driver. Bjølsen studentby er den nyeste, bygget i 2001-2003 og beliggende med adresse i MoldegataBjølsen, ikke langt fra «hovedgaten» på Bjølsen; Bergensgata. Den dekker nesten et helt kvartal og ligger også ut mot Maridalsveien og Holmestrandgata.

Studentbyen er anlagt på eiendommen hvor de gamle bussgarasjene som tilhørte Oslo Sporveier lå. Deler av den gamle bygningsmassen er bevart som en integrert del av anlegget og den gamle verkstedhallen som ligger ut mot Holmestrandgata er bygget om og består av leiligheter.

Bjølsen studentby er tegnet av arkitektkontoret Telje-Torp-Aasen og ble kåret i 2003 til Årets bygg av Byggeindustriens landsforening. Utomhusarealene på Bjølsen er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta.

Størrelse[rediger | rediger kilde]

Bjølsen studenby består av: 170 møblerte hybler, 253 umøblerte hybler, 241 møblerte 1-roms leiligheter, 379 umøblerte 1-roms leiligheter, 8 umøblerte 2-roms leiligheter og 11 umøblerte 1- og 3-roms leiligheter tilrettelagt for rullestolbrukere.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]