Hopp til innhold

Bill Kaulitz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bill Kaulitz
FødtBill Kaulitz-Trümper
1. sep. 1989[1]Rediger på Wikidata (34 år)
Leipzig[2]
BeskjeftigelseSanger, komponist, plateprodusent Rediger på Wikidata
Utdannet vedKurfürst-Joachim-Friedrich-Gymnasium Wolmirstedt (–2005)
SøskenTom Kaulitz (identical twin brother)[2]
NasjonalitetØst-Tyskland (19891990) (avslutningsårsak: Tysklands gjenforening)
Tyskland (1990–)
Medlem avTokio Hotel
Musikalsk karriere
PseudonymBILLY
SjangerRock, popmusikk
InstrumentVokal
StemmetypeTenor
Aktive år2001
IMDbIMDb
Signatur
Bill Kaulitzʼ signatur

Bill Kaulitz (født 1. september 1989 i Leipzig, Tyskland) er sanger i popgruppen Tokio Hotel.

Bill Kaulitz er sønn av Simone og Jörg Kaulitz, og født 10 minutter senere enn den eneggede tvillingbroren Tom Kaulitz. Da han var seks år gammel ble foreldrene skilt, og moren giftet seg senere med Bills nåværende stefar, Gordon Trümper. Trümper skulle vise seg å få stor musikalsk innflytelse på Bill,[trenger referanse] han spilte bass i punkrockbandet «Fatun».

Som små var Bill og Tom nesten alltid helt like. I barnehagen ble de nødt til å ha jakker med navn på, slik at personalet kunne se forskjell på dem. Men Bill og Tom begynte tidlig å utvikle sin egen personlige stil, som slett ikke lignet på hverandre.[trenger referanse] Bill farget håret mørkere og var meget inspirert av den japanske rockerstilen (J-rock).

Kaulitz begynte å synge og skrive sanger da han var ni år gammel.[trenger referanse] I 2001 møtte han og tvillingbroren Tom, Georg Listing og Gustav Schäfer. De passet godt sammen, og dannet gruppen Devilish, som spilte på små, lokale arrangementer. På denne måten fikk de god sceneerfaring.

Da Kaulitz var 13 år gammel deltok han i et tysk show, kalt «Star Search». Selv om han ikke vant showet, fikk han en del oppmerksomhet. Samme år ble bandet kontaktet av Peter Hoffmann, og de underskrev senere en kontrakt med Universal Musics Domestic Division i Hamburg. Med hjelp fra producerne skrev Bill de fleste sangene til debutalbumet, Schrei, som ble sluppet i 2005. Bandnavnet hadde blitt forandret til Tokio Hotel, og den første singlen «Durch den Monsun» gikk rett til topps på de tyske hitlistene. Det samme skjedde for de neste singlene «Schrei» og «Rette Mich». I begynnelsen av 2006 ble et nytt opptak av Schrei-albumet sluppet på nytt, dette hadde fått navnet Schrei; so laut du kannst, fordi Bills stemme i mellomtiden hadde skiftet. Deres fjerde single «Der letzte Tag» ble en like stor suksess som de tre andre, men nå også utenfor Tyskland.[trenger referanse] Selv om bandet stadig sang på tysk hadde musikken deres blitt populær i flere europeiske land. I 2006 var bandet nesten konstant på turné rundt i Tyskland, samt noen konserter i andre europeiske land.

Tokio Hotel slapp sitt andre album, Zimmer 483, 23. februar 2007. Den første singlen «Übers Ende der Welt» er allerede på nummer 1 på flere hitlister i Europa.

I juni 2007 kom den engelske versjonen av albumet Schrei ut, nå kalt Scream.

I 2012 var Bill med på "German's Next Topmodel" sammen med Heidi Klum.

Kaulitz er kjent for sin spesielle stil, som har blitt sammenlignet med David Bowie.[trenger referanse] Han kler seg ofte i jeans, lærjakker, band t-skjorter og smykker. Håret er farget sort, neglene malt sorte og hvite og han bruker sort sminke rundt øynene. Han er også kjent for sin store, iøynefallende frisyre med lyse striper.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ verkets språk engelsk, redaktør Deutsche Nationalbibliothek, d-nb.info, besøkt 30. september 2023[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Gemeinsame Normdatei, verkets språk tysk, GND-ID 1172820090, besøkt 30. september 2023[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]