Tom Kaulitz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tom Kaulitz
Tom Kaulitz.png
Født1. september 1989 (30 år)
Leipzig
Ektefelle Heidi Klum (2019–)
Partner(e) Heidi Klum (2018–)
Søsken Bill Kaulitz
Utdannet ved Q1793040 (–2006)
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Nasjonalitet Tyskland, Øst-Tyskland
Medlem av Tokio Hotel

Tom Kaulitz (født 1. september 1989 i den tyske byen Leipzig, ti minutter før den eneggede tvillingbroren, Bill) er gitarist i rockebandet Tokio Hotel.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Da Tom og Bill var seks år ble foreldrene, Simone og Jörg Kaulitz, skilt. Moren giftet seg senere med Toms nåværende stefar, Gordon Trümper, som spilte gitar i et band og skulle få stor musikalsk innflytelse på Tom og Bill. Etter at Trümper ble gift med tvillingenes mor, begynte Tom å spille gitar. Trümper har hatt veldig god innflytelse på de to guttene.

Tom Kaulitz og hans bror Bill Kaulitz har to vidt forskjellige stiler. Men er egentlig identiske tvillinger. Tom har sin egen hiphop stil, der han først hadde dreads, før han byttet til cornrows. Nå har han dreads igjen. Det er også kjent at han bruker store klær.

Toms bror, Bill, begynte å synge og skrive sanger da han var kun seks år gammel, og i 2001 møtte de Georg Listing og Gustav Schäfer på et lokalt musikkshow. Deres sammenfallende musikksmak førte til stiftelsen av bandet Devilish. De opptrådte på små, lokale steder, og skaffet seg erfaring av stå på scenen. I 2003 møtte gruppen plateprodusenten Peter Hoffmann og like etter signerte de en kontrakt med Universal Music Domestic Division i Hamburg. Da hadde gruppen også byttet navn til «Tokio Hotel» – på grunn av deres tilknytning og lengsel etter store byer, derav Tokio (skrevet på den tyske måten, med i), og at deres hjem hadde blitt diverse hoteller.