Biip.no

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Biip er et norsk nettsamfunn. Medlemmene av nettsamfunnet presenterer seg selv gjennom profiler og kan kommunisere med andre medlemmer o.l. Medlemskapet er gratis.

Informasjon[rediger | rediger kilde]

Fakta om drift og bruk[rediger | rediger kilde]

Biip er i dag[når?] ett av Norges største nettsamfunn med over 450 000 brukere.[trenger referanse] Gjennomsnittsalderen nettsamfunnet er 15—19 år.[trenger referanse] På Biip.no så kan du[hvem?] sende gratis SMS, bli kjent med nye mennesker også chatte.

Biip modereres av en gruppe medlemmer, «moderatorer», som har utvidede brukerrettigheter. Disse bidrar til å holde nettstedet ryddig og trygt.

Eiere[rediger | rediger kilde]

Telitas AS opprettet virksomheten Biip og satt med eierskapet fra 2000 og til mai 2005, da Norsk Ideutvikling AS, som senere ble omdøpt til Biip.no AS, kjøpte og overtok virksomheten.

Aksjemajoriteten i Biip.no AS ble i 2006 solgt til Egmont Serieforlaget og Mediehuset Nettavisen (eies pr. 2010 av Egmont). Aksjonærene Erling Løken Andersen, Bo Myrås og Ozan Øzerk forble sittende med en mindre eierandel hver, og Erling Andersen er også daglig leder i Biip.no AS (pr. oktober 2010). Avtalen var verdt trolig opptil 100 millioner kroner.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Biip ble lansert i 2000, den gangen som en portal utelukkende for mobil underholdning. Nettsiden ble i mai 2005 overtatt og relansert av Norsk Ideutvikling AS, og nettsiden fikk sin eksisterende form.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dagens Næringsliv

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]