Bigbang (sørkoreansk band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bigbang
UtmerkelserDiamond Play Button
QQ Music Awards
OpphavSør-Korea, Sør-Korea (2006)
SjangerK-pop, Synthpop, electro-hop
Aktive år2006
PlateselskapYG Entertainment
Nettstedhttp://ygbigbang.com, http://www.ygbigbang.com/
IMDbIMDb
Medlemmer
G-Dragon, T.O.P, Taeyang, Daesung
Logo
Bigbangs logo

Bigbang (hangul: 빅뱅) er et sørkoreansk boyband. Den består av G-Dragon (leder, hovedrapper og vokalist), T.O.P (rapper), TaeYang (hovedvokalist og danser), DaeSung (vokalist) og SeungRi (vokalist og hoveddanser).

Bandet har signert med YG Entertainment og debuterte 19. august 2006. I 2007 ga de ut sin første EP-plate, som bestod av sanger skrevet i hovedsak av gruppens leder G-Dragon. I slutten av 2009 var bandet det mest populære boybandet i Sør-Korea. Gruppens vendepunkt var med hit sangen "Lies" som var nr. 1 på topplistene i rekordtiden 7 uker.

I 2012 ga de ut sin 5. koreanske EP-plate, kalt Alive. Den ble svært godt tatt imot, og det var det første koreanske albumet som kom på USAs Billboard 200. Musikkvideoen til Fanatstic Baby er den mest sette musikkvideoen til en kpopgruppe på YouTube.

I april 2015 startet bandet Made-prosjektet. Fra april ga de ut to sanger hver måned under singlene "M", "A", "D" og "E". I desember 2016 kom de ut med albumet "MADE", som bestod av sangene fra Made-prosjektet og tre nye sanger.

Bigbang var også det første utenlandske bandet som i Japan mottok prisen «Japan Cable Broadcasting Award» for beste nykommere. Mange av sangene deres er også gitt ut på japansk. Alle medlemmene har også hatt suksessfulle soloprosjekter både i Korea og Japan. GD har også slått gjennom som en av det mest suksessrike soloartistene i Asia med albumet "One of a kind" som kom ut i 2012.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]