Big Miracle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Big Miracle
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 3. februar 2012
Prod.landUSA USA
Lengde107 min.
Språkengelsk
Bak kamera
ProdusentSteve Golin
Eric Fellner
MusikkCliff Eidelman
Foran kamera
MedvirkendeJohn Krasinski
Drew Barrymore
Ted Danson
Kristen Bell
Catherine Keener
Dermot Mulroney
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)Redigere på wikidata

Big Miracle er en dramafilm fra 2012 med Drew Barrymore og John Krasinski i hovedrollene. Filmen er basert på boken Freeing the Whales fra 1989 skrevet av Tom Rose. Boken og filmen tar for seg Operation Breakthrough som var en internasjonal innsats for å redde en gråhval-familie som var fanget i isen i nærheten av Point Barrow, Alaska. Filmen ble sluppet i USA den 3. februar 2012.

Handling[rediger | rediger kilde]

I en småby i Alaska lager Adam Carlson en nyhetsreportasje om tre gråhvaler som holder på å bli fanget i isen. De to voksne gråhvalene får navnene Fred og Wilma, men den lille hvalen får kallenavnet Bamm-Bamm. Flere forskjellige fraksjoner som normalt var svært uvennlig innstilt til hverandre, begynte å samarbeide for å redde gråhvalene. En gruppe lokale hvaljegere, miljøaktivister fra Greenpeace, et oljefirma, flere ambisiøse nyhetsreportere, den amerikanske nasjonalgarden, USAs president og forskjellige politikere på nasjonalt og internasjonalt nivå ble etterhvert involvert i redningsaksjonen.

I tillegg kommer to gründere fra Minnesota, som produserer maskiner som smeltet vekk litt av isen i området. Etterhvert ankommer en enorm sovjetisk isbryter for å fjerne den siste store barrieren av is før hvalene dør av mangel på oksygen. Isbryterens første forsøk på å slå hull i isen fungerer ikke og etterlater knapt en liten sprekk i isfjellet. Etter flere forsøk blir isen endelig brutt, og hvalene Fred og Wilma unnslipper gjennom isen. Dessverre dør den lille hvalen Bamm-Bamm på grunn av skader etter å ha viklet seg inn rester etter et stort fiskegarn, og den kommer aldri til overflaten igjen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]