Bessheim Fjellstue

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 61°30′55″N 008°51′10,8″Ø Bessheim er en fjellstue i Sjodalen og ligger 964 moh ved Øvre Sjodalsvatnet på fjellovergangen mellom Valdres og Gudbrandsdalen (Fylkesvei 51 over Valdresflya). Bessheim består av 30 bygninger med 150 sengeplasser og har eget kraftverk. I tillegg til fjellstuen, som har 65 sengeplasser og spisesal med plass til 130 gjester, er det hytter, leiligheter og caravan og campingplass.

Sesongen på Bessheim er fra først i februar til etter høstferien i oktober. Utenom sesong er det mulig å leie hytter med selvhushold.

Bessheim ligger 5 km frå Gjendesheim, der man tar båten i fra når man skal gå Besseggen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Opprinnelig var Bessheim seter til gården Nordigard Storvik og begynte å ta imot turister på slutten av 1800-tallet. Det opprinnelige seterhuset er fortsatt en del av fjellstuen.

Kari Lund og Ragnhild Sjurgard er vertskapet på Bessheim og tok over driften i november 2004 fra besteforeldrene Kari og Knut Lund som drev fjellstuen i 50 år. Fjellstuen har vært eid av familien siden den ble opprettet og har styrt den sammenhengende over fem generasjoner.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]