Besøkssenter Rovdyr Flå

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Besøkssenter Rovdyr Flå

Besøkssenter Rovdyr Flå er et kunnskaps- og opplevelsessenter for de norske rovviltdyrene ulv, jerv, gaupe, bjørn og kongeørn. Besøkssenteret driver med frykt- og konfliktdempende arbeid rundt rovdyrdebatten ved å formidle politisk nøytral informasjon om rovdyrene. Senteret har en fysisk utstilling samlokalisert med Bjørneparken i Flå kommune i Buskerud. En viktig del av virksomheten til Besøkssenteret er å drive Rovdyrskole, et pedagogisk undervisningsopplegg som tilbys gratis til skoleklasser, barnehager og familiearrangementer[1].

Senteret er ett av fire autoriserte besøkssenter for rovdyr i Norge[2]. De tre andre er Besøkssenter Rovdyr Namsskogan, Besøkssenter Rovdyr Bardu og et planlagt besøkssenter i Koppang[3].

Utstillingen[rediger | rediger kilde]

Utstillingen til Besøkssenter Rovdyr Flå består av 5 moduler, en for hvert av de fem rovviltdyrene senteret formidler kunnskap om. Utstillingen består av utstoppede dyr, filmsnutter, grafisk informasjon, interaktive spill og mer.

Man kan besøke utstillingen som en del av et besøk til Bjørneparken, og trenger ikke å betale ekstra for å besøke rovdyrsenteret.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkiv for Rovdyrskole». Besøkssenter Rovdyr. Besøkt 25. februar 2020. 
  2. ^ «Rovdyrsenter i Hedmark: Utlyser autorisasjon - Miljødirektoratet». Miljødirektoratet/Norwegian Environment Agency. Besøkt 25. februar 2020. 
  3. ^ miljødepartementet, Klima-og (18. desember 2019). «Nytt besøkssenter om rovdyr til Koppang i Hedmark». Regjeringen.no (norsk). Besøkt 25. februar 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]