Bernt Stilluf Karlsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bernt Stilluf Karlsen
Født25. apr. 1950Rediger på Wikidata (73 år)
BeskjeftigelsePolitiker, forretningsdrivende Rediger på Wikidata
Utdannet vedNorges handelshøyskole
PartiVenstre
NasjonalitetNorge

Bernt Stilluf Karlsen (født 25. april 1950) er en norsk næringslivsleder og politiker for Venstre, bosatt i Lommedalen i Bærum. Han har vært styreleder i Oslo Havn KF siden år 2000[1] til oktober 2016, styreleder i Ruter og har hatt en rekke folkevalgte tillitsverv i Oslo kommune og ulike komiteverv i Venstre. Karlsen er hovedeier i, og driver konsulentvirksomhet for energisektoren gjennom selskapet ProCorp ASA. I tillegg er han styremedlem i LNG-anlegget i Risavika tilhørende Skangass AS.

Karlsen har som styreleder hatt en aktiv rolle i Oslo Havns avhendig av havneeiendommer i indre havn, Tjuvholmen og Bjørvika. Han var en sentral aktør bak det såkalte Fjordbyvedtaket 19. januar 2000, hvor Oslo kommune og havnestyret slutter seg til utflytting av Oslo havn til ytre terminalområder i «Sydhavna» ved Sjursøya gjennom Fjordbyplanen av 27. februar 2008. Han har også som styreleder forsvart Oslo havns tilrådning om lagring av miljøgifter fra havnebunnen i det såkalte Dypvannsdeponiet i Oslo.[2] Han har også som styreleder opplevd at det i 2007 ble tatt ut tiltale mot Oslo havn for ulovlig giftdumping.[3] Oslo Havn KF er frikjent i tre rettsinstanser for tiltalen som relaterer seg til de tilfellene av ureglementert dumping av masser i fjorden som Oslo Havn redegjorde for 19. desember 2007.[4]

Karlsen er blitt kritisert av havnearbeiderne og deres støttespillere for ikke å følge spillereglene i arbeidskonflikten ved Oslo Havn.[5] [6]

Under Bondevik I-regjeringen ble Karlsen i 1997 utnevnt til leder for Regjeringens forsvarspolitiske utvalg, men fikk ikke fornyet tillit i dette vervet da Stoltenberg I-regjeringen tiltrådte i 2000. Karlsen hadde også oppdrag som tilrettelegger for det russiske selskapet Yukos ved dets forsøk på å sikre majoritetseierskap i Aker.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kystnytt[død lenke] – 23. mai 2008.
  2. ^ Bellona[død lenke] – «Heftig diskusjon om dypvannsdeponi i Oslo», 5. september 2005.
  3. ^ Ren oslofjord – «Tiltale tatt ut mot Oslo havn KF», 27. april 2007.
  4. ^ Ditt Oslo – Oslo Havn renvasket Nordstrands Blad, 15. desember 2010
  5. ^ «Oslo By: - Stilluf Karlsen leder Oslo Havn som en diktator». Arkivert fra originalen 11. mars 2016. Besøkt 10. mars 2016. 
  6. ^ Dagsavisen: Buet styreformannen vekk