Bernardino Campi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sofonisba Anguissola: «Bernardino Campi Maler Sofonisba Anguissola», sent i 1550-årene.

Bernardino Campi (født i Cremona i 1522, død i Reggio Emilia 18. august 1591) var en italiensk renessansemaler regnet til Lombardia-skolen.

Liv og verk[rediger | rediger kilde]

«Assunzione», Museo Civico Ala Ponzone, Cremona.

Hans far, Pietro Campi, var hans første lærer og instruerte gutten i sitt eget fag, gullsmedyrket, men da Bernardino så Tizians tegninger og trykk og mønstre for gobeliner, forlot ungdommen gullsmedyrket for å studere maleri. Giulio Campi var hans lærer i Cremona; senere var han Ippolito Cortas elev i Mantova. Han begynte med maleri nitten år gammel og overgikk snart sine mestere. Av lokale malere fra Cremona ble han påvirket av blant annet Camillo Boccaccino. Han var dessuten dypt imponert av verkene til Correggio, Tizian, Rafael og Giulio Romano.

Han er mest kjent for å være en av lærerne til Sofonisba Anguissola og Giovanni Battista Trotti (il Malosso). Giulio Campi og hans halvbror Antonio Campi var fjerne slektninger av Bernardino; den sistnevnte er vanligvis ansett som den mest talentfulle i familien. Alle var aktive og prominente lokale malere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

kunstDenne kunst- og personrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.