Ber Groosjohan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ber Groosjohan
Født16. juni 1897
Rotterdam
Død5. august 1971 (74 år)
Rotterdam
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Kongeriket Nederlandene
Sportfotball
Posisjonmidtbanespiller
Klubb(er)Nederlands herrelandslag i fotball (19201924)

Bernardus «Ber» Groosjohan (født 16. juni 1897 i Rotterdam, død 5. august 1971 i Rotterdam) var en nederlandsk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen og 1924 i Paris.

Groosjohan var med på det nederlandske fotballaget som kom på tredjeplass i den olympiske fotballturneringen under OL 1920 i Antwerpen.[1] Det var fjorten lag som deltok i fotballturneringen som ble avviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgia og Tsjekkoslovakia møttes i finalen på olympiastadion i Antwerpen. Belgia ledet kampen med 2-0 i slutten av første omgang da spillerne fra Tsjekkoslovakia forlot banen i protest mot dommeren. Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Belgia ble olympiske mestere i fotball.

Nederland som hadde tapt semifinalen til Belgia med 0-3 fikk da en mulighet å spille om sølvmedaljene. De fikk møte Spania i en sølvfinale, Spania som hadde tapt kvartfinalen til Belgia fikk etter at Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Frankrike, som tapte semifinalen mot Nederland, hadde reist hjem en mulighet til å spille om sølvplassen. Spania vant over Sverige med 2-1 og over Italia med 2-0 og var dermed kvalifisert til å møte Nederland i en kamp om sølvmedaljene.

Nederland tapte sølvfinalen til Spania med 1-3 som ble spilt på olympiastadion i Antwerpen 5. september 1920. Groosjohan scoret 1-2 målet for Nederland, han scoret totalt tre mål i OL-turneringen.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Ber Groosjohan Bio, Stats, and Results». Olympics at Sports-Reference.com. Besøkt 29. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]