Bennie and the Jets

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bennie and the Jets
AlbumGoodbye Yellow Brick Road
B-side«Harmony»
Format7" single
Artist, bandElton John
Utgitt4. februar 1974
SjangerPop, glam rock
SpråkEngelsk
PlateselskapDJM Records
MCA Records (USA)
Komponist(er)Elton John
Låtskriver(e)Elton John
Bernie Taupin
Plass i kronologi
«Candle in the Wind»
(1974)
Bennie and the Jets
«Don't Let the Sun Go Down on Me»
(1974)

«Bennie and the Jets» er en sang komponert av Elton John og Bernie Taupin fra albumet Goodbye Yellow Brick Road (1973). Det er en av Elton Johns mest populære sanger.

Informasjon[rediger | rediger kilde]

«Bennie and the Jets» ble utgitt den 4. februar 1974 som den siste singelen fra albumet. Sangen forteller om et fiktivt band hvorav Elton John er en antatt fan. I intervjuer har Taupin sagt at tekstene er en satire av musikkindustrien på 1970-tallet.

Elton John ville ikke ha «Bennie and the Jets» på side en på albumet Goodbye Yellow Brick Road, og var imot å gi den ut som singel, da han trodde den ville mislykkes på listene. Sangen nådde førsteplass på de amerikanske singellistene i 1974.

Komposisjon[rediger | rediger kilde]

Sangen ble produsert av Gus Dudgeon og innspilt i løpet av albumets økter i Frankrike i Strawberry Studios, der John og Taupin hadde spilt inn sine to foregående album Honky Chateau og Don't Shoot Me I'm Only the Piano Player.

Etter innspillingen av sangen i studio, var John og bandet bekymret for at den var for lite original. Ifølge gitaristen Davey Johnstone var det en av de merkeligste låtene de noen gang spilt inn. Han la til reverb-effekter, applaus, fløyter og andre lyder fra Elton Johns tidligere konserter, noe som ga det den konsertfølelsen som i ettertid har blitt sangens «varemerke».

Sporliste[rediger | rediger kilde]

Alle sanger skrevet av Elton John og Bernie Taupin.

  1. «Bennie and the Jets» – 5:23
  2. «Harmony» – 2:46

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata