Bella Martha

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bella Martha
orig. Bella Martha
Generell informasjon
Utgivelsesår2001
Prod.landTyskland, Italia, Østerrike, Sveits
Lengde109 min.
SpråkTysk
Bak kamera
RegissørSandra Nettelbeck
ProdusentKarl Baumgartner, Christoph Friedel
ManusforfatterSandra Nettelbeck
MusikkKeith Jarrett, Arvo Pärt
SjeffotografMichael Bertl
KlippMona Bräuer
Prod.selskapBavaria Film
Eksterne lenker

Bella Martha er en film av den tyske regissøren Sandra Nettelbeck fra 2001. Hovedrollen som Martha Klein spilles av Martina Gedeck.

Handling[rediger | rediger kilde]

Martha Klein er sjefskokk på en fransk restaurant og regner seg som byens beste kokk. Hun er perfeksjonist og lever og ånder for matlaging.

Da hennes søster dør i en bilulykke må Martha ta vare på sin åtte år gamle niese Lina. Lina kjenner ikke faren sin, og vet bare at han er italiener og heter Giuseppe. Lina har ikke noe eget værelse i Marthas leilighet, trekker seg ofte tilbake og spiser sjelden. Hun føler seg ikke bra og savner moren. Martha lover Lina å finne faren.

Samtidig begynner den eksentriske italieneren Mario å arbeide i Marthas restaurant. Han beundrer Marthas kokekunster, men hun misliker ham til å begynne med fordi hun føler han stjeler hennes kjøkken. Mario kommer imidlertid godt overens med Lina, og får henne til å spise igjen. Forholdet mellom Martha og Mario forbedrer seg, og de blir til slutt forelsket.

Martha får til slutt kontakt med Linas far, og han kommer for å hente henne hjem til Italia. Martha savner imidlertid raskt Lina. Hun slutter på jobben, reiser til Italia sammen med Mario, åpner en restaurant der og gifter seg med Mario.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Martina Gedeck mottok den tyske filmprisen for sin rolle og ble nominert til den europeiske filmprisen. Sergio Castellitto vant den europeiske filmprisen. I 2003 ble filmen nominert til den spanske filmprisen «Goya» i kategorien «beste europeiske film».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]