Bedford HA

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bedford HA
BEA Bedford HA110.jpg
ProdusentBedford Vehicles
Produsert1963–1983
KlasseLiten varebil
EtterfølgerBedford Astravan
RelatertVauxhall Viva (HA),
Bedford HB, Bedford HC
1981 Bedford HA

Bedford HA er en varebil introdusert i 1963 av Vauxhall Motors' datterselskap Bedford Vehicles, basert på Vauxhall Viva (HA). Bilen er også kjent som Bedford Beagle som stasjonsvogn og Bedford Roma som liten bobil.

Den var ekstremt populær hos større selskaper i Storbritannia, spesielt Royal Mail og British Telecom. Mange andre firmaer som British European Airways, DER rental og Meals on Wheels hadde større bilflåter også. Bilen var også inspirasjon for Postmann Pats opprinnelige varebil.

Bilen fortsatte i produksjon i 20 år, fram til 1983, når den ble erstattet av den kortlevde Vauxhall Chevette basert på Bedford Chevanne som også etterhvert ble erstattet av Bedford Astravan / Bedford Astramax. Bilen gikk gjennom diverse forskjellige detalj endringer; varebil modellene forble stort sett det samme, men de fikk en større forbrenningsmotor, og forgasser etterhvert som årene gikk. En pickup ble også lagd av Martin Walter (Dormobile) og Walker Bodies av Watford. Det ble lagd veldig få av dem (visstnok bare 60 totalt) og bare en håndfull av dem har overlevd til i dag, disse ble i sin tid solgt til forskjellige bedrifter og privat personer gjennom Vauxhall/Bedford forhandlere.

HA i film og TV[rediger | rediger kilde]

En Bedford HA ble brukt i filmingen av drama-komedien Auf Wiedersehen, Pet og i den Oscar vinnende filmen, En fisk ved navn Wanda.