Baseball Ground

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Baseball Ground er en tidligere fotballbane i Derby, England.

Den ble først brukt til baseball, og var banen til Derby County Baseball Club fra 1890 til 1898. Deretter ble den brukt til fotball, og var hjemmebanen til Derby County fra 1895 til 1997.

Som navnet antyder var anlegget i utgangspunktet tenkt brukt for baseball. I begynnelsen var navnet Ley's Baseball Ground, og det var et sportsanlegg som var bygget og eid av forretningsmannen Sir Francis Ley. Meningen var at det skulle benyttes av arbeiderne på hans støperi, Ley's Malleable Castings Vulcan Ironworks. Ley håpet også på at dette anlegget skulle gjøre det lettere å få introdusert sporten baseball til England.

Derby County Baseball Club vant det første mesterskapet i National Baseball League of Great Britain and Ireland som ble etablert i 1890. Samme år kom det protester fra andre lag i denne ligaen om at Derby County Baseball Club hadde for mange amerikanske spillere. Dette førte til at klubben ble tvunget til å trekke seg fra ligaen i 1890. Selve baseballklubben fortsatte imidlertid fram til 1898 før den ble nedlagt.

Derby County Football Club hadde ved forskjellige anledninger brukt banen til sine hjemmekamper, og siden baseballklubben i distriktet hadde synkende interesse, flyttet fotballklubben fra Racecourse Ground for godt i 1895. Samtidig ble navnet forandret til Baseball Ground.

På det meste var tilskuerkapasiteten på Baseball Ground omtrent 42 000 (bare ståplasser). Tilskuerrekorden er 41 826, og ble oppnådd i en cupkamp mot Tottenham Hotspur i 1969. Etterhvert ble Baseball Ground omformet til å bli et stadion som bare hadde sitteplasser. Som en følge av dette sank kapasiteten til 18 300.

Derby County flyttet til sitt helt nye stadion Pride Park Stadium i 1997. Den siste ligakampen som Derby County spilte på Baseball Ground var mot Arsenal. Banen ble imidlertid brukt reservelagskamper noen sesonger til. I 2003 ble fotballanlegget revet fordi området skulle tilrettelegges for hus og leiligheter.

Baseball Ground ble brukt som landslagsarena i en fotballkamp. Den 11. februar 1911 vant England 2-1 over Irland i det britiske mesterskapet.

Autoritetsdata