Hopp til innhold

Kirklees Stadium

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
John Smith's Stadium
Grunnlagt1993
AdresseStadium Way, HD1 6PG,
BeliggenhetHuddersfield
LandEngland
EierKirklees Stadium Development Ltd[1]
BrukereHuddersfield Town
Huddersfield Giants (rugby league)
UnderlagGress
Banestørrelse105 x 69 meter
Kapasitet24 500
ArkitektPopulous
Tidligere navnMcAlpine Stadium
Galpharm Stadium
Historiske data
Åpnet1994
Kart
Kirklees Stadium
53°39′15″N 1°46′06″V

Kirklees Stadium, også kjent som John Smith's Stadium av sponsorgrunner er et idrettsstadion i byen Huddersfield i England. Den ble åpnet i 1994 og er hjemmebanen til fotballaget Huddersfield Town og Huddersfield Giants som spiller rugby league.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Under planleggingen av stadionet ble det referert til som Kirklees Stadium. Kirklees distriktet som byen Huddersfield ligger i. Det ble bygget av entreprenørselskapet Alfred McAlpine og designet av HOK Sport. Beslutningen om å bygge nytt stadion for fotballklubben ble tatt i august 1992. Byggingen startet neste år og stadionet ble åpnet ved starten av 1994-95 sesongen. Da var bare to av seksjonene ferdige og de to siste ble ferdige desember 1994 og 1998[2].

Den første offisielle kampen var 20. august 1994 da Huddersfield Town spilte mot Wycombe Wanderers og tapte 0-1.

Eierskap[rediger | rediger kilde]

Opprinnelig var stadionet eid av et konsortium som bestod av Kirklees byråd, fotballklubben Huddersfield Town og rugby league-klubben Huddersfield Giants i en 40-40-20 fordeling. I 2003 kom fotballaget under administrasjon og forretningsmannen Ken Davy som eide rugby-klubben kjøpte fotballklubben slik at han kontrollerer 60% av eierskapet i stadionet.

Tidligere navn[rediger | rediger kilde]

Da stadionet ble bygget, fikk det navnet Alfred McAlpine etter entreprenørfirmaet som bygget det. Dette var en del av betalingen for jobben. Etter ti år valgte de ikke å forlenge avtalen og farmasiselskapet Galpharm Healthcare kjøpte navnrettighetene, så stadionet ble omdøpt til Galpharm Stadium. I 2012 kjøpte bryggerigiganten Heineken rettigheten til navnet og endret det til John Smith's Stadium etter bryggeriet John Smith's Brewery som er eid av Heineken og ligger rundt 60 km nordøst for Huddersfield.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.examinerlive.co.uk[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Stadium History Arkivert 4. august 2017 hos Wayback Machine. www.johnsmithsstadium.com (en) Lest 4. august 2017
  3. ^ John Smith’s Stadium www.stadiumguide.com (en) Lest 4. august 2017

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]