Bartolomeo Montagna

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bilde av Bartolomeo Montagna på Palazzo Thiene i Vicenza

Bartolomeo Montagna (født 1449/1450, død 1523) var en italiensk maler og arkitekt som arbeidet i Vicenza og Venezia. Han var formodentlig født nær Brescia. Han fikk formodentlig sin første opplæring under Domenico Morone i Verona, hvor han synes å ha tilegnet seg raffinementet til den seine quattrocento, tilsvarende til det som var tilfelle for Carpaccio og Mantegna. Figurene er strikt organisert i rommet og har fredelige uttrykk med klassisk distansering. Han blir også ansett å være sterkt influert av Giovanni Bellini. Montagna kan ha arbeidet i studioet til Bellini rundt 1490. Benedetto Montagna, en produktiv gravør, var sønnen og elevens hans som var aktiv med kunstnerisk arbeid til etter 1540.

Bartolomeo Montagna: Jomfru og barn på tronen med den hellige Homoborus og en tigger, med den hellige Frans og den saligkårede Bernardo da Feltre, og med den hellige Katrina, ca. 1515 (Bodemuseum, Berlin)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

kunststubbDenne kunstrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.