Barrio Belgrano

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Barrio Belgrano
LandArgentinas flagg Argentina
Oppkalt etterManuel Belgrano
Areal6,8 km²
Befolkning126 831[1] (2010)
Bef.tetthet18 651,62 innb./km²
Høyde o.h.18 meter
Nettsidebuenosaires.gob.ar/laciudad/barrios/belgrano
Kart
Barrio Belgrano
34°33′45″S 58°27′30″V

Barrio Belgrano er en bydel (barrio) nord i Buenos Aires i Argentina. Den har et areal på 8,02 km² og hadde 126 816 innbyggere i 2001.[2][3] I Belgrano holder tradisjonelt den øvre middelklassen til. Belgrano var en egen by fram til 1887 da den ble en bydel i Buenos Aires.

Belgrano er et populært område for utenlandske ambassader og ambassadørresidenser. Blant annet befinner ambassadene til Russland, Tyskland, Australia, Cuba og Thailand seg i bydelen. I Belgrano finnes også stadionet til CA River Plate med plass til 80 000 tilskuere.

Bybilde[rediger | rediger kilde]

Bydelen er en av Buenos Aires grønneste med boligområder fra 1800- og 1900-hundretallet. Den huser kulturelle institusjoner, blant annet kunstmuseet Museo de Arte Español Enrique Larreta. Belgrano er oppdelt i tre soner, Nedre Belgrano, Belgrano Central og Belgrano R. Nedre Belgrano er området nærmest Río de la Plata som blant annet inneholder en av Argentinas fremste galoppbaner. Belgrano Central omfatter de sentrale delene med pulsåren Avenida Cabildo med høyhusområder og det private universitetet, Universidad de Belgrano. I Central befinner også Buenos Aires' Chinatown seg. Belgrano R inneholder boligområder med bevarte familiehus og boligkomplekser fra tiden før andre verdenskrig.

Plassering[rediger | rediger kilde]

Barrio Belgrano ligger nordvest i Buenos Aires. Belgrano grenser i nord til Nuñez og Colghan, i vest til Villa Urquiza og Ortúzar og i sør til Colegiales og Parlermo.

Galleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]