Barbarenes invasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Barbarenes invasjon
orig. Les Invasions barbares
Generell informasjon
Nasjonalitet Canada
Utgitt 21. mai 2003
Lengde 112 min.
Språk Fransk
Bak kamera
Regissør Denys Arcand
Manus Denys Arcand
Produsent Daniel Louis
Denise Robert
Foran kamera
Medvirkende Rémy Girard
Stéphane Rousseau
Dorothée Berryman
Louise Portal
Marie-Josée Croze
Marina Hands
Annen informasjon
Filmselskap Miramax Films
Budsjett 5 millioner USD
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Barbarenes invasjon (fransk: Les Invasions barbares) er en fransk-canadisk dramakomedie-film fra 2003, regissert av Denys Arcand. Filmen ble utgitt i 2003 og vant Oscar for beste fremmedspråklige film i 2004.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen er en oppfølger til Arcands film Le Déclin de l'empire américain («Det amerikanske imperiets nedgang») fra 1986. Handlingen i Barbarenes invasjon foregår 17 år senere, og omhandler personene fra den første filmen, samt deres barn, som nå introduseres. Foreldrene er fremdeles hovedsakelig sosialister og tilhengere av uavhengighet for Québéc, men både den politiske og økonomiske utviklingen siden 1970-tallet, og deres egen aldring, gjør at standpunktene nå virker noe anakronistiske.

Filmen dreier seg om rollefiguren Rémys kamp mot en livstruende kreft, og anstrengelsene til Sébastien, hans fremmedgjorte sønn, for å gjøre sin fars siste dager mer komfortable. Far og sønn reiser til slutt til Vermont i USA for medisinsk behandling. På anmodning fra Rémys ekskone Louise har Sébastien har motvillig returnert fra London, hvor han har en suksessfull karriere innen kvantitativ finans – et bannord for hans sosialistisk tenderende far. Denne bakgrunnen er imidlertid til hjelp når Sébastien skal finne ut av og manipulere Quebecs sviktende helsetjenester på sin fars vegne. Undersveis får han også samlet venner og familiemedlemmer fra Rémys fortid som kommer for å besøke han. På Rémys siste dager reiser han og vennene hans til hytta fra den første filmen, og diskuterer filosofi, politikk, og tidligere seksuelle og intellektuelle bedrifter.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]