Bankhuset Metzler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

B. Metzler seel. Sohn & Co. KGaA, i dagligtale kalt Bankhuset Metzler (Bankhaus Metzler), er en tysk privatbank med sete i Frankfurt am Main. Siden 1971 er Friedrich von Metzler den 11. sjefen for banken.

Metzler ble grunnlagt 1674 av Benjamin Metzler som handelsforetak, og 1742 ble banken medlem av Frankfurtbørsen. Siden 1760 konsentrerer foretaket seg utelukkende om bankforretninger.

Banken er en for en vesentlig del en investeringsbank som bistår og gir råd til inn- og utenlandske selskaper ved oppkjøp og fusjoner (M&A). Den er en av de 15 største slike rådgivere i Tyskland.

Dessuten omfatter dens virksomhet formuerådgivning og -forvaltning for formuende privatkunder og institusjonskunder. Den utfører også valuta- og aksjehandel, og engasjerer seg i finansieringsrådgivning.

Bankhuset Metzler har filialer eller datterselskaper i München, Stuttgart, Los Angeles (USA), Seattle (USA), Tokyo (Japan) og Dublin (Irland).

Banken tilhører familien Metzler like siden grunnleggelsen – intet annet europeisk selskap er så lenge sammenhengende i familiebesittelse.[trenger referanse]

Friedrich von Metzlers sønn Jakob von Metzler ble drept i 2002 av en mann som ville presse familien Metzler for penger.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]