Balham (London)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Balham, London)
Hopp til: navigasjon, søk
Balham
Balham
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Wandsworth
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Indre London
Postkode:SW12

Balham (['bæləm]) er et område i Wandsworth i London. Det er et forstadsområde innenfor indre London, med mange viktorianske terrassehus; boligprisene i området er høye.

Det har vært bosetning der siden saksisk tid. Balham Hill og Balham High Road følger den romerske veien Stane Street, som gikk til Chichester og nå inngår i A24. På 1600-tallet ble det omtalt på kart som Ballam, Balham Hill eller Balham Manor. Landsbyen lå da i sognet Streatham. I det 18. århundre ble det bygget store landsteder for rike Londonborgere. Utviklingen til det moderne Balham begynte etter at Balham stasjon ble åpnet i 1856.

Siden 1950-årene har Balham vært et tyngdepunkt for det polske samfunnet i London. White Eagle Club er et aktivt polsk samfunnshus, med tradisjonell dansekveld på lørdager som trekker mennesker fra hele byen. På den andre siden av veien fra klubben ligger en katolsk kirke hvor polsk er liturgisk språk. Andre nasjonaliteter som er sterkt representert i området er somalere, pakistanere og brasilianere.