Balham (London)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Balham
Balham
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Wandsworth
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Indre London
PostnummerSW12
Postkode:SW12

Balham (London)
51°26′36″N 0°09′09″V

Balham (['bæləm]) er et område i Wandsworth i sørlige London. Det er et forstadsområde innenfor indre London, mellom Tooting og Clapham, med mange viktorianske terrassehus. Stedet er populært som område og boligprisene i området er høye.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Stedet ble etablert en gang på 700-tallet i angelsaksisk tid som Baelgenham. Det daværende stedsnavnet hadde antagelig en betydning i retningen av «rund eller avrundet inngjerding» da skogen dekket det meste av området.[1] Balham Hill og Balham High Road følger den romerske veien Stane Street, som gikk til Chichester og nå inngår i A24. På 1600-tallet ble det omtalt på kart som Ballam, Balham Hill eller Balham Manor. Landsbyen lå da i sognet Streatham. Det forble en ubetydelig grend fram til midten av 1770-tallet da de første store husene for rike londonborgere begynte å komme på Balham Hill.[1] Utviklingen til det moderne Balham begynte etter at Balham stasjon ble åpnet i 1856.

Siden 1950-tallet har Balham vært et tyngdepunkt for det polske samfunnet i London. White Eagle Club er et aktivt polsk samfunnshus, med tradisjonell dansekveld på lørdager som trekker mennesker fra hele byen. På den andre siden av veien fra klubben ligger en katolsk kirke hvor polsk er liturgisk språk. Andre nasjonaliteter som er sterkt representert i området er somalere, pakistanere og brasilianere.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «Balham, Wandsworth», Hidden London

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Balham, London – kategori av bilder, video eller lyd på Commons