Bag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Typisk moderne bag
Pakksekker brukt i det amerikanske forsvaret

En bag er en type forsterket pose brukt til å transportere gjenstander. De har ofte håndtak for å bæres i hånden og stropper for å bære over skulderen. Posen er ofte laget av kanvas eller et annet slitesterkt tekstil. Et eksempel på bruk kan være en gymbag som brukes til treningstøy og -utstyr.

Pakksekk[rediger | rediger kilde]

Se også: Tørrsekk

En pakksekk er en enkel type bag. De har gjerne en enkel og avlang konstruksjon[1] med åpning i toppen, og med én enkel snor eller reim som bærehåndtak. Pakksekker har blant annet vært brukt av soldater i det norske militæret for å frakte klær inne i leir. Pakksekkens mangel på stivhet og stabilitet gjør at den enkelt kan huse klumpete objekter og stappes med tøy.

Sammenlignet med ryggsekk[rediger | rediger kilde]

Noen bagger har også stropper slik at de kan bæres som en ryggsekk. Det kan noen ganger være uklart hvor grensen går mellom en bag og en ryggsekk, men bagger har ofte mer tøyelig struktur og er hovedsakelig laget for å bæres for hånd eller over ene skulderen med lav belastning og for korte tidsrom, mens ryggsekker har som hovedformål å bæres på ryggen og ofte er laget for å kunne bære mer behagelig over lengre tidsrom.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Definition of DUFFEL BAG». Besøkt 26. november 2018.