Phil Plait

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Bad Astronomy)
Hopp til navigering Hopp til søk
Phil Plait
Philip Plait 2007.jpg
Født30. september 1964 (54 år)
Washington D.C.
Utdannet ved University of Michigan, University of Virginia
Beskjeftigelse Astronom
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Fellow of the Committee for Skeptical Inquiry

Philip Plait, også kjent som The Bad Astronomer (født 30. september 1964 i Washington D.C.) er en amerikansk astronom som driver nettstedet badastronomy.com. Han har jobbet ved fysikk- og astronomidepartementet ved Sonoma State University til han i begynnelsen av 2007 sa opp for å skrive sin nye bok Death from the Skies. Han har tidligere utgitt boken Bad Astronomy.

Plait vokste opp i Washington, D.C.-området og bodde der i mange år. Han tok doktorgrad i astronomi ved University of Virginia i 1994 med en oppgave om supernovaen SN 1987A som han studerte med Supernova Intensive Study (SINS). Han jobbet først med COBE-satellitten og senere med STISHubble-teleskopet i fem år.

Før han sluttet i jobben, drev Plait med web-basert allmennopplysning for romteleskopet GLAST som ble skutt opp i 2008. Arbeid av ham har også blitt utgitt i Encyclopædia Britannica Yearbook of Science.

Han har fått asteroiden (165347) Philplait (tidligere 2000 WG11) oppkalt etter seg. Asteroiden ble oppdaget i 2000 og fikk sitt endelige navn i 2008.

I 2010 annonserte Plait at han har begynt å spille inn en miniserie i tre deler for Discovery Channel. Serien skal hete Phil Plait’s Bad Universe[1].

Bad Astronomy[rediger | rediger kilde]

Bad Astronomy er navnet på Plaits blogg som tar for seg myter og misforståelser om astronomi og romfartsvitenskap i filmer, nyheter, bøker og på Internett. Plait setter også søkelys på mange pseudovitenskapelige teorier som omhandler astronomi. Han skriver også om politikk rundt vitenskap og utdanning.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ My Sooper Sekrit Project: REVEALED! - blogs.discovermagazine.com/badastronomy

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]