Phil Plait

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Phil Plait

Philip Plait (også kjent som The Bad Astronomer) er en amerikansk astronom som driver nettstedet badastronomy.com. Han har jobbet ved fysikk- og astronomidepartementet ved Sonoma State University til han i begynnelsen av 2007 sa opp for å skrive sin nye bok Death from the Skies. Han har tidligere utgitt boken Bad Astronomy.

Plait vokste opp i Washington, D.C.-området og bodde der i mange år. Han tok doktorgrad i astronomi ved University of Virginia i 1994 med en oppgave om supernovaen SN 1987A som han studerte med Supernova Intensive Study (SINS). Han jobbet først med COBE-satellitten og senere med STISHubble-teleskopet i fem år.

Før han sluttet i jobben, drev Plait med web-basert allmennopplysning for romteleskopet GLAST som ble skutt opp i 2008. Arbeid av ham har også blitt utgitt i Encyclopædia Britannica Yearbook of Science.

Han har fått asteroiden (165347) Philplait (tidligere 2000 WG11) oppkalt etter seg. Asteroiden ble oppdaget i 2000 og fikk sitt endelige navn i 2008.

I 2010 annonserte Plait at han har begynt å spille inn en miniserie i tre deler for Discovery Channel. Serien skal hete Phil Plait’s Bad Universe[1].

Bad Astronomy[rediger | rediger kilde]

Bad Astronomy er navnet på Plaits blogg som tar for seg myter og misforståelser om astronomi og romfartsvitenskap i filmer, nyheter, bøker og på Internett. Plait setter også søkelys på mange pseudovitenskapelige teorier som omhandler astronomi. Han skriver også om politikk rundt vitenskap og utdanning.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ My Sooper Sekrit Project: REVEALED! - blogs.discovermagazine.com/badastronomy

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]