Bøler Idrettsforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bøler
Bøler Idrettsforening
Stiftet24. oktober 1958
LederTommy Skjervold
Nettsidehttp://www.bolerif.no/
Idrettsgren(er)Fotball, tennisRediger på Wikidata
HjemmebaneHaraløkka
Liga5. divisjon (2023)
LandNorge
StedBøler
Administrasjon
Daglig lederMarius Sigolsen
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Bøler Idrettsforening (stiftet 24. oktober 1958) er en norsk idrettsforening som holder til på Bøler i Oslo. Fra starten bestod foreningen av grupper for ski, fotball og friidrett. Klubben har pr. dags dato ca. 1000 medlemmer. I dag består gruppene av fotball, tennis, friidrett og håndball.

Bøler IF Fotball[rediger | rediger kilde]

Bøler IF Fotball har fotballag på alle aldersbestemte nivåer. A-laget for herrer i fotball skal i 2021 spille i 6. divisjon. Laget ble trent av Atle Jan Larsen fra 2007 til og med 2012 og etablerte seg i 3. divisjon med 2.-plass i 2010 som klubbens beste plassering noen gang. Bøler IF har klubbhus ved idrettsanlegget Haraløkka på Bøler. Her spiller Bøler IF Fotball sine hjemmekamper. Hjemmebanen har siden sommeren 2004 vært kunstgress. A-laget for Herrer trenes fra 2020 av Jørn Erik Larsen sammen med assistent Runar Gulbrandsen, med en ambisjon om å løfte seniorfotballen for herrer igjen. Bølers A-lag rykket i 2022 opp til 5.divisjon i deres første fulle sesong. Laget spiller i 2023 i 5.divisjon.

Bøler hadde i en stund også et kvinnefotballag, som fortsatt står for den største bedriften i klubbens historie, da de vant cupfinalen i 1981 foran storfavoritten BUL. Bøler var også representert i Eliteserien i fotball for kvinner (senere Toppserien) så sent som i 1997-sesongen. A-laget for kvinner ble forsøkt etablerert på nytt i 2021.

Bøler IF har hatt to spillere på det norske A-landslaget for kvinner. Disse er Janne Andreassen (1982–1987) og Hilde Strømsvold (1992).

Kjente spillere fra Bøler IF Fotball[rediger | rediger kilde]

Galleri[rediger | rediger kilde]

Haraløkka, Bølers hjemmebane

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]