Hopp til innhold

Augustus’ mausoleum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Augustus’ mausoleum
LandItalia[1]
StedCampo Marzio
Etablert28 f.Kr. (Julian)
Kart
Kart
Augustus' mausoleum
41°54′22″N 12°28′35″Ø
Nettsted
Nettsted Offisielt nettsted

Augustus' mausoleum i Roma] var gravmælet til keiser Augustus, som ble påbegynt år 29 f.Kr. Flere medlemmer av det Julo-claudiske dynasti ble gravlagt der, så vel som flere av de romerske keiserne.

Mausoleet har et rundt grunnplan. Mausoleet er i dag ruiner, og det ble avdekket i 1934 og 1936.

Mausoleet bestod av flere konsentriske sirkler. Utenfor var det plantet trær. Det skal ha stått en kolossal statue av Augustus på utsiden. På hver side av inngangen var det to obelisker. Den ene av disse står nå på Piazza dell'Esquilino og den andre ved springvannsanlegget på Quirinalhøyden.

Personer som ble begravet i mausoleet før Augustus selv, var Marcus Claudius Marcellus, Marcus Vipsanius Agrippa, Nero Claudius Drusus, Octavia den yngre, Gaius Cæsar og Lucius Cæsar.

Personer som ble begravet der etter at Augustus hadde blitt stedt til hvile, var Livia, Germanicus, Agrippina den eldre, Julia Livilla, Nero Julius Caesar Germanicus, Drusus Caesar, Drusus Julius Caesar, Tiberius, Caligula, Antonia den yngre, Claudius, Britannicus, Poppaea Sabina, Julia Domna (som senere ble flyttet til Hadrians mausoleum) og Nerva.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]