Atle Dyregrov

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Atle Dyregrov
Født1. november 1951 (66 år)
Norge
Beskjeftigelse Psykolog
Nasjonalitet Norge

Atle Dyregrov (født 1. november 1951) er en norsk psykolog bosatt i Bergen.

Dyregrov var ferdig utdannet psykolog i 1980. Han er dr. philos og spesialist innen klinisk psykologi. Sammen med en kollega startet han Senter for Krisepsykologi i Bergen i 1988 og har siden fungert som senterets leder.[1] Senteret har i 2013 flere enn 20 medarbeidere. Forut for 1988 var Dyregrov tilknyttet barneklinikken på Haukeland sykehus og Universitetet i Bergen. Han har hovedsakelig engasjert seg innenfor sorg og sorgreaksjoner hos barn, unge og familier i forbindelse med dødsfall og katastrofer. Han regnes som en pioner innen krisepsykologi.[2] Atle Dyregrov har arbeidet ved mange større ulykker og katastrofer i både inn- og utland. Blant annet ble han kontaktet av svenske myndigheter i samband med tsunamikatastrofen i Asia i 2004.[2]

Atle Dyregrov har forfattet en rekke bøker, artikler, og annet innenfor sitt fagområde. Bøkene er oversatt til flere språk og benyttes også som lærebøker i flere land. Dyregrov er dessuten mye benyttet av media for spesialistuttalelser.

Atle Dyregrov er gift med sosiolog og forsker, dr. philos Kari Madeleine Stabell Dyregrov som også arbeider ved Senter for Krisepsykologi. De har flere barn, blant dem journalist Sturla Dyregrov.

Referanser[rediger | rediger kilde]