Arvid Martinsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arvid Martinsen
Født20. apr. 1951Rediger på Wikidata (72 år)
BeskjeftigelseTrombonist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
InstrumentTrombone

Arvid Einar Martinsen (født 20. april 1951) er en norsk trombonist, gitarist, festivalarrangør, komponist, sanger, bandleder for pop, jazz, korps og storband. Han er bosatt med familie i Brygfjelddalen i Hemnes kommune.

Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole (1979), og var i studietiden og etterpå freelancemusiker i Oslo. Han jobbet i Radiostorbandet, Kringkastingsorkestret, satt i orkestret ved Spellemanprisutdelinger og den norske Melodi Grand Prix -programmene i og flere andre TV-programmer med orkestre. han jobbet også ved hovedstatens platestudioer. Martinsen var musiker på Oslo Nye Teater, Det Norske Teater og Den Norske opera. Han var også med på Oslo Filharmoniske Orkester USA-turne i 1978. Derpå ble Martinsen engasjert i Forsvarets distriktsmusikkorps Nord-Norge (Harstad, 1981-94), og gav samtidig ut CD-en "It's Just A Game" (utgivelse 1981). Tittel-låta var i mange år kjenning for Radiobridgen på NRK og likeledes for den daglige konkurransen i NRK-Nordland.

Han har bidratt på en rekke utgivelser ellers, blant annet på Halvdan Sivertsens Utsikt minus innsikt (1975), Lars Erik Drevvatnes debut keysonandoff (2000), samarbeidet med Willy Andresens "Willy Vendetta & The Soul Syndicate band, vært deltaker i Big Band Nor, såvel som i soulgruppa «Corny Horns» (1987-1994). Deltok som trombonist med bandet The Syncopated Bunch, med Jan Gunnar Hoff piano, Erik Smith trommer og Per Mathisen bass. Han har gitt ut CD-ene "Kom å HørPå" med egen musikk og tekster av hans samboer Ellen Agnete Brygfjeld - "Fin Cafe" med egne tekster og musikk hvor han i tillegg synger selv. Martinsen har sitt egen allsangduo DaCapo Hippies sammen med pianisten Christin Eriksen, sitt eget Arvid Martinsen Band med egen musikk og norske tekster av Ellen Agnete Brygfjeld og han selv. Han driver også sitt band The Funk Disease med sine norske favorittmusikere og med de amerikanske vokalistene Freedom Bremner, Tiffany T'zelle Wilson og Vivian Sessoms alle tre fra New York City. Foruten å ha gitt ut CD-en "Sangen til Hemnes" gav han ut "Spor av Arvid Martinsen" med bestillingsverk og andre komposisjoner han har gjort gjennom 25 år. Her finns alt fra en marsj, popmusikk, storbandmusikk, kammermusikk og et solo klaverstykke. Alt spilt inn i Harstad Kulturhus med Forsvarets musikkorps Nord-Norge og et kobbel av freelancemusikere, bl.a. saksofonisten Kåre Kolve og gitaristen Børge Petersen-Øverleir. Produsent var Jon-Willy Rydningen. Martinsen er dirigent for Hemnes Janitsjar og er medlem i NOPA, MFO og TONO. [1] Han har også hatt 50% stilling som brass og bandlærer i Hemnes kommune.

Martinsen fikk 5. desember 2012 Hemnes kommunes kulturpris for sitt virke i kommunens kulturliv.[2] Han har også fått både Vefsn Kommunes kulturpris og Haneprisen i Mosjøen og er æresmedlem i Hemnes Jazzforum. I 2021 fikk han Stubøprisen under Festspillene i Nord-Norge i Harstad for sitt arbeide med nordnorsk jazz.[3] 20. oktober 2021 ble Martinsen tildelt Kongens Fortjenstmedalje for sitt arbeid.[4]

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]