Arne Melsom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Artikkelen omhandler cellisten Arne Melsom. Se annet sted for oseanografen Arne Melsom (1962).
Arne Melsom
Født31. januar 1905
Død8. mars 2002 (97 år)
Gravlagt Vestre gravlund
Beskjeftigelse Musiker
Nasjonalitet Norge

Arne Melsom (født 31. januar 1905 i Stavern, død 8. mars 2002) var en norsk cellist, en av landets ypperste i sin tid og 2. solocellist side om side med Karl Andersen i Oslo Filharmoniske Orkester (1931–70).

Som ungdom spilte han ofte med den kjente pianisten og organisten Åge Myklegård. I Oslo studerte han cello med filharmonikerne Otto Buschmann og Alexander Schuster før han reiste til Leipzig hvor han studerte med professor Julius Klengel. Hans offentlige solodebut fant sted i Universitetets Aula i 1926. Som kammermusiker var han svært ettertraktet, og han var medlem av Arve Arvesens trio, Oslo Kammertrio og Oslo Strykekvartett. Som solist spilte han blant annet Johan Svendsen cellokonsert D-dur.

I ett år (1951 – 1952) var han solocellist i Bergen Filharmoniske Orkester med permisjon fra Oslo Filharmoniske Orkester hvor han fortsatte til oppnådd pensjonsalder i 1970. Orkestrets cellogruppe var på bare 6 musikere, men gruppen var utpreget homogen. De seks cellistene var Karl Andersen, Arne Melsom, Sverre Krøvel, Hans Balchen, Arne Novang og Levi Hindar.