Arne Melsom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Artikkelen omhandler cellisten Arne Melsom. Se annet sted for oseanografen Arne Melsom (1962).
Arne Melsom
Født31. jan. 1905[1]Rediger på Wikidata
Stavern kommune
Død8. mars 2002[1]Rediger på Wikidata (97 år)
Oslo[2]
BeskjeftigelseMusiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
GravlagtVestre gravlund[1]
Medlem avOslo Strykekvartett
Musikalsk karriere
InstrumentCello
Aktive år19261970

Arne Melsom (født 31. januar 1905 i Stavern, død 8. mars 2002) var en norsk cellist, en av landets ypperste i sin tid og 2. solocellist side om side med Karl Andersen i Oslo Filharmoniske Orkester (1931–70).

Som ungdom spilte han ofte med den kjente pianisten og organisten Åge Myklegård. I Oslo studerte han cello med filharmonikerne Otto Buschmann og Alexander Schuster før han reiste til Leipzig hvor han studerte med professor Julius Klengel. Hans offentlige solodebut fant sted i Universitetets Aula i 1926. Som kammermusiker var han svært ettertraktet, og han var medlem av Arve Arvesens trio, Oslo Kammertrio og Oslo Strykekvartett. Som solist spilte han blant annet Johan Svendsen cellokonsert D-dur.

I ett år (1951 – 1952) var han solocellist i Bergen Filharmoniske Orkester med permisjon fra Oslo Filharmoniske Orkester hvor han fortsatte til oppnådd pensjonsalder i 1970. Orkestrets cellogruppe var på bare 6 musikere, men gruppen var utpreget homogen. De seks cellistene var Karl Andersen, Arne Melsom, Sverre Krøvel, Hans Balchen, Arne Novang og Levi Hindar.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c www.begravdeioslo.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ eavis.aftenposten.no[Hentet fra Wikidata]