Arkiv i Nordland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arkiv i Nordland
Typefylkeskommunalt arkiv
Org.nummer974793733
Stiftet1995
HovedkontorBodø
LederKetil Jensen (fung)
DistriktsleddNordland
Tjenesterrådgivning,depot
Ansatte17
NettsideHjemmeside

Arkiv i Nordland (AiN) består av den fylkeskommunale arkivinstitusjonen Arkiv i Nordland med ansvar for fylkeskommunens arkiver, privatarkiver, mottak og formidling av stedsnavn. I tillegg har AiN ansvar for organisasjonen Interkommunalt arkivsamarbeid Nordland (IKAN).

AiN har tilhold på campus ved Universitet Nord i Bodø, hvor institusjonen disponerer kontorlokaler og depotlokaler. Administrasjonen er lokalisert i 2 etg på Torggården, depotlokalene er i kjelleren på universitetet. Lesesal finnes under lærerutdanningen. AiN har til sammen femten fast ansatte, og leder for AiN er også leder for IKAN

Oppgaver[rediger | rediger kilde]

Standard arkivreoler

Arkiv i Nordland skal:

  • gi råd og rettledning til fylkeskommunens ytre etater/institusjoner i spørsmål om moderne arkivdanning og stå for opplæring i arkivsystemer og arkivrutiner.
  • gi råd og rettledning til fylkeskommunens ytre etater/institusjoner i spørsmål som knytter seg til informasjonsteknologi og arkiv.
  • arbeide for at eldre fylkeskommunalt arkivmateriale blir oppsporet, ordnet, katalogisert og sikret forsvarlig oppbevaring. Fylkesarkivet skal bidra til å skape så gode fjernarkivforhold som mulig for fylkeskommunens eldre arkivmateriale (depot). AiN kan ta imot og oppbevare eldre personregister og arkiv med personopplysninger.
  • drive innsamling, ordning, forvaltning og formidling av privatarkiver.
  • mottak, registrering, tolkning, kartfesting og formidling av lokale stedsnavn fra kommunene i Nordland (Stadnamnprosjektet).
  • ta på seg ulike oppgaver på prosjektbasis som er eksternt finansiert

Interkommunalt arkivsamarbeid Nordland (IKAN)[rediger | rediger kilde]

IKAN er en interkommunal samarbeidsordning, organisert etter §27 i kommuneloven. IKAN ledes av et styre, valgt av representantskapet der alle eierne kan delta. Kommuner og interkommunale selskap kan bli medlem. I dag er 37 kommuner og ett KF selskap eier i IKAN. IKAN har ingen ansatte. Alle tjenester kjøpes av Arkiv i Nordland (AiN) som er en driftsenhet ved kultur, miljø og folkehelse avdelingen i Nordland fylkeskommune. AiN yter i tillegg arkivfaglige tjenester til fylkeskommunen og privat sektor i Nordland, og rommer også Stadnamnprosjektet i Nordland. IKAN kjøper tjenester tilsvarende ca. to årsverk fra AiN og disponerer arkivmagasin etter behov.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]