Arie Bieshaar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arie Bieshaar
Arie Bieshaar.jpg
Født15. mars 1899[1]Rediger på Wikidata
AmsterdamRediger på Wikidata
Død21. jan. 1965Rediger på Wikidata (65 år)
HaarlemRediger på Wikidata
Beskjeftigelse FotballspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet Kongeriket NederlandeneRediger på Wikidata

Adrianus «Arie» Gerardus Bieshaar (født 15. mars 1899 i Amsterdam, død 21. januar 1965 i Haarlem) var en nederlandsk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen.

Bieshaar var med på det nederlandske fotballaget som kom på tredjeplass i den olympiske fotballturneringen under OL 1920 i Antwerpen. Det var fjorten lag som deltok i fotballturneringen som ble avviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgia og Tsjekkoslovakia møttes i finalen på olympiastadion i Antwerpen. Belgia ledet kampen med 2-0 i slutten av første omgang da spillerne fra Tsjekkoslovakia forlot banen i protest mot dommeren. Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Belgia ble olympiske mestere i fotball.

Nederland som hadde tapt semifinalen til Belgia med 0-3 fikk da en mulighet å spille om sølvmedaljene. De fikk møte Spania i en sølvfinale, Spania som hadde tapt kvartfinalen til Belgia fikk etter at Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Frankrike, som tapte semifinalen mot Nederland, hadde reist hjem en mulighet til å spille om sølvplassen. Spania vant over Sverige med 2-1 og over Italia med 2-0 og var dermed kvalifisert til å møte Nederland i en kamp om sølvmedaljene.

Nederland tapte sølvfinalen til Spania med 1-3 som ble spilt på olympiastadion i Antwerpen 5. september 1920.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ transfermarkt.com, Transfermarkt spiller-ID 151762, oppført som Arie Bieshaar †[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]