Ardeley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ardeley
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:East Hertfordshire
Admin. grevskap:Hertfordshire
StatusLandsby (village)

Ardeley
51°55′40″N 0°5′50″W

Ardeley er en liten landsby og verdslig sogn i East Hertfordshire, England. Den ligger omtrent to kilometer utenfor Walkern, og sognet omfatter grenden Cromer, foruten også Wood End og Moor Green.

Ardeley Village Hall.

Ardeley har en førskole, en pub (The Rabbits Foot, tidligere The Jolly Waggoner), en gammel, bevaringsverdig kirke som har sin opprinnelse tilbake til 1200-tallet,[1] en 300 år gammel prestebolig, og kirkens andelsjordbruk (Church Farm). Gården gjorde det mulig for besøkende å kjøpe og eventuelt dyrke landbruksprodukter. Barneskolen, Ardeley St. Lawrence JMI, som ble grunnlagt i 1835, er drevet av kirken. Det stort internasjonalt vaskefirma, Hughes Gardner, er i dag basert i herregodset.[2]

Ardeley er en billedskjønn landsby med små hus med stråtekket tak, landsbyens rådhus, også dekket med stråtak, en dam med ender og kirkegård. Det er også et lekeområde for barn ved skolen. Henry Chauncy, som skrev Antiquities of Hertfordshire, utgitt i 1700, kom fra landsbyen. Charles Chauncy, tredje president ved Harvard College, den ene av de to skolene ved det amerikanske universitetet Harvard, ble født i Ardeley den 5. november 1592. Landsbyen het den gang Yardeley.

Ardeley arrangerer en årlig veldedighetsfest hvor alle pengene går til prestegjeldas kirke.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]