Another Day in Paradise (sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Another Day in Paradise»
Album…But Seriously
Artist, bandPhil Collins
UtgittOktober 1989
SjangerSoftrock
Lengde00:00:05
PlateselskapAtlantic Records, Virgin Records, Warner Music Group
Komponist(er)Phil Collins
Låtskriver(e)Phil Collins
Produsent(er)Hugh Padgham, Phil Collins

«Another Day in Paradise» er en sang fremført av den britiske singer-songwriteren Phil Collins, skrevet av ham selv og produsert med Hugh Padgham. Sangen ble spilt inn for Collins fjerde soloalbum …But Seriously (1989). «Another Day in Paradise» er en myk rockelåt i mellomtempo, hvis tekst beskriver fattigdommen og ekskluderingen som noen mennesker lever i og hvordan andre ikke legger merke til det. Sangen, som ble ansett for å være forskjellig fra Collins' tidligere utgitte musikk, ble valgt til å være ledende singel fra albumet og ble utgitt internasjonalt i slutten av 1989 på flere formater, inkludert CD, 7", 12" og kassett. Ved utgivelsen mottok «Another Day in Paradise» overveiende negative anmeldelser fra profesjonelle musikkjournalister som kritiserte tekstene og avskjediget Collins som ikke ansett som «kvalifisert» til å synge om fattigdom.

Til tross for dette ble sangen en av sangerens største hits i karrieren, og nådde nummer én i blant annet Canada, Tyskland og Nederland. Det ble Collins' syvende nummer én på den amerikanske singellisten Billboard Hot 100 hvor den ble værende i fire uker på rad. «Another Day in Paradise» nådde topp fem på de fleste hitlistene sangen kom inn på. Sangen mottok flere prisnominasjoner etter utgivelsen. Collins og Padgham vant en Grammy Award i kategorien Årets plate og mottok ytterligere nominasjoner i kategoriene Beste popvokalopptreden, Mannlig og Beste musikkvideo, Kortform. Ved BRIT Awards 1990 vant sangen i kategorien Beste britiske singel. I 2009 listet Billboard sangen på nummer 86 på de største sangene gjennom tidene.

En musikkvideo ble filmet for «Another Day in Paradise» som ble regissert av Jim Yukich og produsert av Paul Flattery. Collins fremførte sangen på den 33. Grammy Awards i 1991 med sangens backing-sanger David Crosby. Forestillingen ble inkludert på studioalbumet Grammy's Greatest Moments, Volume I (1994). Etter utgivelsen har flere artister spilt inn coverversjoner av «Another Day in Paradise». Brandy Norwood og hennes yngre bror Ray J spilte inn en versjon som ble gitt ut som hovedsingelen fra Collins hyllestalbum Urban Renewal (2001).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]