Anne-Grete Ellingsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anne-Grete Ellingsen
Født10. juni 1953Rediger på Wikidata (70 år)
Bergen (Bergen fylke)
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
PartiArbeiderpartiet
NasjonalitetNorge

Anne Grete Ellingsen (født 10. juni 1953 i Bergen) er en norsk næringslivsleder. Hun har vært direktør for partnerutvikling i Gjensidige-gruppen.

Ellingsen er styremedlem i allmennaksjeselskapene Rocksource og Grieg Seafood og styreleder i aksjeselskapet Ageless og styremedlem i Ellingsen NOR Instruments (Haakon Ellingsen AS). Hun var også nestleder i Nordstrand Arbeiderpartilag.

Ellingsen var administrerende direktør i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) i perioden 1995–2002 og har hatt lederposisjoner i Statoil Norge, Elf Aquitaine og Vinmonopolet. Hun har også vært generalsekretær i World Petroleum Congress, statssekretær i Olje- og energidepartementet (1990–1992), styreleder i Corporate Communication Network Norway (CCN Norway) og styremedlem i EuroCommerce Brussels.

Ellingsen er utdannet M.Sc. i petroleumsteknologi fra Universitetet i Stavanger. Hun var første kvinne til å ha jobb som plattformsjef i Norge og sannsynligvis i hele verden da hun ble plattformsjef for Elf i 1982.

Ellingsen var bosatt i Oslo, men flyttet til Lund i Kristiansand i 2008 og jobbet tre år i Agder Energi med oppgaver innen eierforvaltning og internasjonaliseringsstrategi før hun gikk over til et nettverkselskap innen energi i 2011. Fra 1. september 2013 er hun daglig leder i NCE NODE.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Rune Øidne Reinertsen: Hun er den nye Node-sjefen. Artikkel i Fædrelandsvennen 25. juli 2013 side 11

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for politikerdatabaser i Wikidata