Anne-Cecilie Kaltenborn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anne-Cecilie Kaltenborn
Anne-Cecilie Kaltenborn, adm.dir. NHO Service og Handel.jpg
Anne-Cecilie Kaltenborn har siden august 2016 ledet NHO Service og Handel
Født5. juli 1968 (50 år)
USA
Ektefelle Henning Kristoffersen
Utdannet ved Universitetet i Oslo og Institut d'Etudes Politiques de Paris
Beskjeftigelse Administrerende direktør i NHO Service og Handel
Nasjonalitet Norge

Anne-Cecilie Kaltenborn er født 5. juli 1968 i USA, og er oppvokst i Oslo, Paris og Wien. Gjennom sitt yrkesaktive liv har hun primært jobbet med organisasjoner, politikk og helse. I august 2016 tiltrådte hun som administrerende direktør for NHO Service og Handel.[1]

I Ukeavisen Ledelse og Dagens Perspektiv er Kaltenborn fast spaltist for Ukeforum. Her skriver hun om tematikk knyttet til arbeidsliv, for eksempel hvorfor private virksomheter har betydelig lavere sykefravær enn det offentlige i de samme bransjene[2].

Karriere[rediger | rediger kilde]

Anne-Cecilie Kaltenborn var generalsekretær i Leger Uten Grenser[3] fra 2012-2015. Hun ledet det norske kontoret med cirka 150 ansatte, samt cirka 100 personer i felt. Kaltenborn var talsperson for Leger Uten Grenser under ebolautbruddet i Vest-Afrika 2013/2014[4] da en norsk lege og feltarbeider ble smittet av viruset i Sierra Leone.

Fra 2006-2012 var hun viseadministrerende direktør på Lovisenberg Diakonale Sykehus, og før det politisk rådgiver[5] for daværende helse- og omsorgsminister, Ansgar Gabrielsen.

Fra 2002-2006 var Kaltenborn spesialrådgiver for internasjonalt samarbeid ved Byrådslederens avdeling i Oslo kommune. Her hadde hun blant annet ansvar for å utvikle hovedstadens internasjonale policy, oppfølgingsansvar for samarbeid med Kina, og utrede og etablere Osloregionens Europakontor, Brussel (2003).

Kaltenborn har også jobbet ved Det norske generalkonsulatet i Shanghai, Kina (1999-2002) og i NRK Fjernsyn (1994-1999). I NRK var hun journalist/researcher i Fredrik Skavlans redaksjon (våren 1999), og programleder for debatt i Undervisningsfjernsyn.

Utdanning[rediger | rediger kilde]

Hun har hovedfag idéhistorie fra Universitetet i Oslo (1996-1998), der hun skrev oppgave om Norsk Hydros syn på natur gjennom tidene. I 2010 tok hun Forsvarets Høyskoles Sjefskurs, med fokus på sivilt-militært samarbeid i krigsområder, humanitære katastrofer og krisehåndtering og -ledelse.

Kaltenborn har også candidata magisterii-grad (cand.mag) fra Universitetet i Oslo (1988-1992), hvor hun blant annet tok fransk og europeisk statsvitenskap og politikk ved Institut d'Etudes Politiques de Paris (SciencesPo) (1991-1992).

Språk[rediger | rediger kilde]

Engelsk, fransk og tysk er på samme nivå som morsmålet, ettersom Kaltenborn har internasjonal skolegang. I tillegg snakker hun bra kinesisk etter frem år i Shanghai.

Verv[rediger | rediger kilde]

I årene fra 2012 til 2015 var Kaltenborn nestleder i styret til LHL-klinikkene. Hun var bystyrerepresentant i Oslo for Høyre fra 1995-1999, hvor hun var medlem av bystyrets miljø- og samferdselskomité.

Privatliv[rediger | rediger kilde]

Anne-Cecilie Kaltenborn er gift med sosialantropolog Henning Kristoffersen. Sammen har de tre barn.

Referanser[rediger | rediger kilde]