Ann Richards

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ann Richards
Ann Richards.jpg
Født 1. september 1933
Lacy Lakeview
Død 13. september 2006
Austin
Begravet Texas State Cemetery
Barn Cecile Richards
Utdannelse Baylor University, University of Texas
Parti Det demokratiske parti
Nasjonalitet USA

Ann Richards (født 1. september 1933 i Lakeview, McLennan County, Texas, død 13. september 2006 i Austin, Texas) var en amerikansk politiker og guvernør fra Texas. På 1970-tallet, ble Richards ansett som en dyktig politisk arbeidstaker, etter å ha jobbet for å en rekke liberale demokrater som f.eks. Sarah Weddington og Wilhelmina Delco.

Hun fikk nasjonal oppmerksomhet for første gang da hun satt som kasserer for myndighetene i Texas. Richards ble innsatt som den førtifemte guvernøren i Texas og var innsatt fra 1991 til 1995 før hun ble beseiret ved gjenvalget i 1994, da hun ble erstattet av den fremtidige president George W. Bush. Ann Richards var den andre kvinnelige guvernøren i Texas, og den 39. demokratiske guvernøren for denne delstaten.

Hun vant valget om å bli den guvernøren i Texas som ble gjennomført i 1990, mot republikanernes nominerte kandidat, mangemillionær og ranch-eier Clayton Wheat Williams Junior. Etter en brutal kampanje og en lang rekke legendariske tabber av Clayton Williams (særlig en bemerkning om voldtekt) i den siste innspurten før valget, vant Richards snevert valget den 6. november 1990. Hun ble innviet som guvernør i januar det følgende året.

Som guvernør, reformerte Richards fengselsvesenet i Texas, hun etablere et rus-program for innsatte fanger, redusere antall voldelige lovbrytere, og økte antallet plasser i fengselet for å håndtere en voksende befolkning som satt i fengsel (fra mindre enn 60 000 innsatte i 1992 til mer enn 80 000 i 1994). Hun støttet forslaget om å redusere salget av semi-automatiske skytevåpen. Hun ble noe uventet beseiret i 1994 av George W. Bush, da hun fikk 46 prosent av stemmene mot Bush sine 53 prosent.

I mars 2006, avslørte Richards at hun hadde blitt diagnostisert med kreft. Hun fikk behandling ved The University of Texas MD Anderson Cancer Center i Houston. Hun døde av kreft 13. september 2006 om natten i hennes hjem i Austin, omgitt av familien sin. Ann ble gravlagt i Texas State Cemetery Austin Texas, USA. Hun hadde fire barn og åtte barnebarn. Tre minnestunder ble holdt til minne om henne.

I løpet av hennes karriere, fikk Ann Richards mange priser og æresbevisninger, inkludert: Baylor Distinguished Alumna, Texas NAACP Presidential Award for hennes fremragende bidrag til sivile rettigheter, National Wildlife Federation Conservation Achievement Award og Texas Women's Hall of Fame honoree for offentlig tjeneste.


Forgjenger:
 Bill Clements 
Texas' guvernør
Etterfølger:
 George W. Bush