Andrew Ridgeley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Andrew Ridgeley
FødtAndrew John Ridgeley
26. januar 1963 (55 år)
Windlesham
Utdannet ved Bushey Meads School
Beskjeftigelse Sanger, gitarist, låtskriver, musiker, plateprodusent
Nasjonalitet Storbritannia

Andrew John Ridgeley (født 26. januar 1963) er en engelsk popsanger, gitarist og miljøaktivist. Tidlig på 1980-tallet dannet han, sammen med George Michael, popduoen Wham!.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Ridgeley ble født i Windlesham, Surrey. Foreldrene hans er Jennipher og Albert Ridgeley. Hans nå avdøde mor var britisk og hans far egyptisk-italiensk. Han vokste opp i Bushey, Hertfordshire, og gikk på Bushey Meads School. Da George Michael ble tatt opp på skolen, meldte Ridgeley seg frivillig som fadder. Etter år med å spille i ulike grupper, dannet Michael og Ridgeley Wham! De prøvde seg deretter på flere fremstøt mot ulike plateselskap. De signerte etterhvert kontrakt med Innervision Records.

Etter Wham[rediger | rediger kilde]

I årene som har gått etter at Andrew Ridgeley og George Michael skilte lag, har Ridgeley hatt en karriere som solomusiker, dog ikke så kjent som Michael. Ellers er det naturvernet som for en stor del har opptatt ham, og han har vært arrangør av flere veldedighetskonserter til fremme av natur og miljøvern.

Årsaken til det store engasjementet for miljøsaken ligger i at han og broren Paul ble syke etter å ha surfet langs en strand i England.

Privatlivet lever Ridgeley sammen med sin kjære Keren Woodward, kjent fra gruppen Bananarama, i landlige omgivelser i det sørengelske Cornwall. Ridgeley er en lidenskapelig golfspiller.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)