Anders Grønneberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anders Grønneberg
FødtAnders Jørgen Grønneberg
23. sep. 1961Rediger på Wikidata (60 år)
Beskjeftigelse Journalist, musiker, låtskriverRediger på Wikidata
Søsken Magnus GrønnebergRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Medlem av CC CowboysRediger på Wikidata

Anders Jørgen Grønneberg (født 23. september 1961 i Fredrikstad) er en norsk bassist og journalist, som var med å starte gruppa CC Cowboys.

Grønneberg er mest kjent som bassist i CC Cowboys, og er også storebroren til Magnus Grønneberg, som er vokalisten i gruppa.

Til daglig jobber han som plateanmelder i Dagbladet. Grønneberg spiller i bandet Dagbandet, som er avisens husorkester.[trenger referanse] Bandet har eksistert i en rekke år med forskjellige besetninger og repertoarer. De siste fire-fem årene[når?] har Dagbandet bestått av Asle Hansen (sang, gitar), Ralf Lofstad (gitar), Anders Grønneberg (bass), Sølve Sæther (trommer) og Christina Halorsen (sang).

Han har blitt kritisert for upassende ordbruk som anmelder. Den 23. februar 2021 var han og artisten TIX deltagere i TV-programmet DebattenNRK1, på bakgrunn av at Grønneberg hadde gitt strykkarakter til TIX' bidrag til Melodi Grand Prix 2021. I sin artikkelen hadde Grønneberg skrevet at han skulle spise artistens pannebånd dersom TIX vant. I Debatten den påfølgende tirsdagen fikk Grønneberg servert sprøstekte biter av pannebåndet som garnityr på en pannekake.[1][2]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

CC Cowboys[rediger | rediger kilde]

Andre utgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tirsdag – Musikkanmelder spiser pannebåndet til TIX etter totalslakt av MGP-bidrag». Debatten. 23. februar 2021. Besøkt 26. februar 2021 – via nrk.no. 
  2. ^ Harstad, Caroline Walø. «Dagbladet-anmelder Anders Grønneberg spiste Tix-pannebånd på Debatten: - Det var litt trått». kampanje.com. Besøkt 28. februar 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]