Amine Storrød

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Amine Storrød
Født21. mai 2000Rediger på Wikidata (23 år)
Hvaler
BeskjeftigelseModell Rediger på Wikidata
Utdannet vedWang Toppidrett
NasjonalitetNorge

Amine Storrød (født 21. mai 2000 på Hvaler) er en norsk modell og skjønnhetsdronning som vant tittelen Miss World Norway i 2021.[1][2] Storrød er født og oppvokst på en gård på Hvaler.[3]men bor for tiden i Fredrikstad.

I 2021 deltok hun i sin første skjønnhetskonkurranse, og valgte å bruke dette som plattform for å motarbeide seksuelle overgrep.[4] Hun valgte seg mottoet «Nei er Nei» i forbindelse med konkurransen. Hun opplyste i et blogginnlegg på nettsidene til Miss Norway-konkurransen at hun selv hadde blitt utsatt for et overgrep. Innlegget førte til intervjuer i flere norske medier, som Dagbladet, Se og Hør og Nettavisen, og TV-opptreden i TV 2-programmet God kveld Norge.[4] Etter å ha vunnet den norske konkurransen dro hun til Puerto Rico for å delta i den internasjonale Miss World-kåringen.[5] I to av konkurransene i Puerto Rici fikk hun plassering.[klargjør] Hun ble «1. Runner up» i talentkonkurransen, der hun deltok med kunstløp og blant de fem beste i sportskonkurransen.

Kunstløper[rediger | rediger kilde]

Amine Storrød har vært elev ved Wang Toppidrett med kunstløp som hovedgren. Hun startet å trene kunstløp i barneskolealderen, og har vunnet fem gullmedaljer, en sølvmedalje og en bronsemedalje i kretsmesterskap og regionsmesterskap. Hun har deltatt i fem norgesmesterskap, og ble tatt ut til å representere Fredrikstad Kunstløpklubb i NM i Oslo den første helgen i april 2022, i klassen Senior A, som er det høyeste konkurransenivået i Norge.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kristiansen, Av Martin Næss. «Hvaler-kvinne til topps i Miss World Norway». Dagsavisen (norsk). Besøkt 15. mars 2022. 
  2. ^ Dalene, Pernille Storhaug (25. oktober 2021). «(+) Amine (21) skal representere Norge i Miss World». Fredriksstad Blad. Besøkt 15. mars 2022. 
  3. ^ Torstensen, Jan Torkel (9. november 2021). «(+) Hun er bondejenta i Miss World som aldri vil glemme at kua har vært kalv». www.hvalerbudstikke.no. Besøkt 15. mars 2022. 
  4. ^ a b «(Video) Var offer for seksuelt overgrep – nå deler hun historien i «Miss Norway»». TV 2 (norsk). 2021. Besøkt 15. mars 2022. «GOD KVELD NORGE (TV 2): I helgen skal vinneren av «Miss Norway 2021» kåres. God kveld Norge møtte Amine Storrød (21) fra Hvaler, som skal fortelle om en helt spesiell hjertesak.» 
  5. ^ Dalene, Pernille Storhaug (25. oktober 2021). «(+) Amine (21) skal representere Norge i Miss World». Fredriksstad Blad (norsk). Besøkt 15. mars 2022.