American Ultra

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
American Ultra
Generell informasjon
SjangerAction
Komedie
Utgivelsesår2015
Prod.landUSA
Lengde96 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiNima Nourizadeh
ProdusentDavid Alpert
Anthony Bregman
Kevin Scott Frakles
Britton Rizzio
Raj Brinder Singh
ManusforfatterMax Landis
MusikkMarcelo Zarvos
SjeffotografMichael Bonvillain
KlippAndrew Marcus
Bill Pankow
Foran kamera
MedvirkendeJesse Eisenberg
Kristen Stewart
Topher Grace
Connie Britton
Walton Goggins
John Leguizamo
Bill Pullman
Prod.selskapLionsgate
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

American Ultra er en amerikansk actionkomedie fra 2015. Filmen er regissert av Nima Nourizadeh, skrevet av Max Landis, og har Jesse Eisenberg og Kristen Stewart i hovedrollene. Historien følger en stoner, som faktisk er en CIA-agent, blir sett på som overflødig og blir markert for utryddelse. Men han er for godt trent, og for påvirket av hasj for dem å håndtere.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen har kinopremiere i USA 21. august 2015, mens den foreløpig ikke har fått noen dato i Norge.

Handling[rediger | rediger kilde]

Mike Howell er en stoner som bor i den søvnige byen Liman i West Virginia, hvor han arbeider ved en liten dagligvarebutikk. Han planlegger å fri til kjæresten sin, Phoebe Larson, på en reise til Hawaii. Men han er ikke i stand til å gå om bord på flyet for å reise til Hawaii, fordi han lider av intense panikk-anfall hver gang han forsøker å forlate byen. Han forstår ikke hvorfor Phoebe fremdeles ønsker å være sammen med ham. I Langley i Virginia, mottar agent Victoria Lasseter i CIA en kodet advarsel om at Mike, den eneste overlevende fra hennes Wiseman Ultra-program, snart skal elimineres av hennes konkurrent - Adrian Yates - og hans agenter. Lasseter føler en plikt til å beskytte Mike, og reiser til Liman hvor hun aktiverer Mike gjennom en rekke kodeord.

Senere oppdager Mike finner to agenter sendt av Yates ved bilen hans, og han blir angrepet. Men CIA-treningen hans aktiveres, og han dreper begge to med en skje. Han kontakter Phoebe, som kommer frem akkurat i det sheriff Watts også dukker opp. Yates sender to andre agenter, Laugher og Crane, for å drepe Mike og Phoebe ved sheriff-stasjonen. Men de unngår Laugher, og dreper Crane, før de kommer seg til hjemmet til Mikes narko-selger Rose. Mike blir nervøs av en rekke fakta han plutselig vet om militær strategi. Han innser også at han har veldig få minner fra før han bodde i byen sammen med Phoebe, noe han aldri hadde stilt spørsmål ved tidligere.

Yates setter snart hele byen i karantene, og får fotografier av Lasseter og Mikes sendt på de lokale nyhetene. Lasseter overbeviser sin tidligere assistent, Petey Douglas, om å levere et våpen til henne ved hjelp av en drone. Yates oppdager dette, og truer med å anklage Petey for forræderi. Yates angriper deretter huset til Rose sammen med to agenter, ved å bruke en dødelig gass. Agentene dreper Rose og de to vaktene hans, Big Harold og Quinzin, før Mike og Phoebe dreper angriperne.

Phoebe avslører motvillig at hun også var en CIA-agent, som ble utpekt til å passe på Mike. Latter overfaller duoen, og Phoebe blir kidnappet. Mike blir reddet av Lasseter, og insisterer på å returnere til hjemmet sitt. Hun forteller ham at han meldte seg frivillig for Wiseman på grunn av hans kriminelle rulleblad, og deretter fikk hukommelsen hans slettet. Han får også vite at Phoebe skulle få ham til å bosette seg i Liman, og deretter reise sin vei. Men at hun valgte å bli der, fordi hun virkelig ble forelsket i Mike. Lasseter forklarer at panikk-anfallene hans, inkludert frykten for å forlate småbyen, ble implantert i forsøk på å holde ham trygg.

Yates og andre agenter angriper huset til Mike igjen. Mike og Lasseter dreper dem, noe som får Yates til å beordre et drone-angrep på hele leilighetsblokken. Men Petey avbryter drone-angrepet i siste øyeblikk, og rapporterer deretter i hemmelighet situasjonen til Yates sin overordnede: Raymond Krueger. Mike kontakter Yates, og avtaler å bytte seg selv mot Phoebe ved en lokal matbutikk. Men han angriper deretter butikken, og dreper flere av agentene. Phoebe forsøker å stikke av fra Yates når Lasseter angriper ham, men Krueger dukker også opp.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]