Alle mot 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alle mot 1
Generell informasjon
SjangerGameshow, direktesendt tv-program
Prod.landNorge
Sendeår2018–
Sesonger4
Lengde90-100 min. (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
ProgramlederOle Rolfsrud, Selda Ekiz
Bak kamera
Prod.selskapNordisk Film TV
Sending
Periode13. jan. 2018
TV-kanalNRK1
Eksterne lenker
IMDb

Alle mot 1 er et norsk gameshow og underholdningsprogram som hadde premiere på NRK1 i 2018. I 2022 var programlederene Selda Ekiz, Victor Sotberg og Thomas Engeset, men fra 2023 er Victor Sotberg byttet ut med Selma Ibrahim. Fra 2018 til 2021 var Ole Rolfsrud progamleder, med Selda Ekiz som stuntreporter. De fikk også god hjelp av Victor Sotberg, også kjent fra bl.a. serien "FlippKlipp".

Den første sesongen ble vist på TV våren 2018, og siden det har serien per 2022 blitt en årlig foreteelse.

Programmene blir sendt direkte hver lørdag på NRK1 klokken 20. Her skal én deltaker i studio konkurrere mot hele landet og gjette på resultatet av rare og spektakulære eksperimenter. De bruker appen Alle mot 1 til å spille med, og gjennomsnittsresultatet fra hele landet blir det svaret som konkurreres mot deltakeren. Deltakeren får ta med seg tre selvvalgte personer, enten familie, venner eller bekjente som et hjelpemiddel i løpet av programmet. I tillegg er det et kjendislag som er et annet hjelpemiddel, mens hjemstedet til deltakeren er det siste hjelpemidlet. Deltakeren kan selv velge når den ville bruke sine tre hjelpemidler, men blir tvunget til å bruke hjelpemidlene dersom deltakeren ikke har brukt noen før de tre siste oppgavene.

Endringer under koronaviruspandemien[rediger | rediger kilde]

På grunn av smitteverntiltak under koronaviruspandemien i Norge våren 2020, var det kun Rolfsrud, Ekiz og deltakeren som var i studio, i tillegg til produksjonsteamet. Kjendislaget og det laget som deltakeren selv hadde valgt, ble vist på skjermer som var plassert over stedene der de egentlig skulle vært i studio. Victor Sotberg deltok i noen av Selda Ekiz’ eksperimenter. Sotberg er også med i Alle mot 1-sesongen våren 2021.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]